Segueix-nos a les xarxes socials:

Els remuntadors tancats disparen l'afició per l'esquí de muntanya

El pont omple les estacions hivernals d'esquiadors que pugen als cims pel seu propi peu

Els remuntadors tancats disparen l'afició per l'esquí de muntanya

La decisió de les estacions d´esquí de posposar l´inici de la temporada d´esquí alpí i, doncs, la impossibilitat d´agafar els remuntadors, ha convertit l´esquí de muntanya en el gran protagonista d´aquest pont de la Puríssima i de l´inici de l´hivern a la Cerdanya. Les pistes ja innivades de la Molina i Masella s´han omplert d´aficionats que han utilitzat els circuits per pujar-los lliscant en aquesta modalitat més esportiva que d´oci i, ja des del cim de la Tosa, fer les primeres baixades de la temporada sense necessitat de comprar forfet.

Els aficionats a l´esquí que aquest pont han omplert les segones residències de la Cerdanya no s´han quedat a casa plegats de braços esperant que les pistes engeguin els telecadires. Aprofitant també l´auge de l´esquí de muntanya, molts s´han acostat a les bases de les estacions per pujar a les cotes altes dels camps de neu equipant els esquís amb les pells que eviten que llisquin avall i, així, poder fer l´ascensió pel seu propi peu. Els responsables de les botigues de lloguer i venda de material de la comarca han confirmat que en molts establiments han esgotat el material d´aquesta disciplina.

Aquesta és una modalitat de l´esquí que incomoda els responsables de les estacions d´esquí alpí perquè, d´una banda, la majoria dels qui la practiquen no passa per taquilla i, de l´altra, perquè sovint en l´ascensió interfereixen en l´activitat dels esquiadors de l´estació. Davant d´això, les estacions proposen des de fa uns anys un forfet de temporada que permet als esquiadors utilitzar uns circuits marcats però que no dona cobertura d´assegurança als esquiadors, en el cas del que proposa Ferrocarrils de la Generalitat per a les seves estacions.

La Cerdanya va viure a partir de les vuit del vespre de dilluns la primera nevada a cotes baixes. La precipitació va afectar el fons de la vall deixant els primers gruixos de l´hivern a les poblacions. Puigcerdà, a la cota de 1.100 metres, va acumular cinc centímetres i Bellver, als 1.000 metres, uns tres centímetres.

Prem per veure més contingut per a tu