Segueix-nos a les xarxes socials:

Una entitat que atén cavalls que han estat maltractats marxa de l'Alt Urgell

La Fundació Miranda abandona el Pirineu demanant ajudes al Govern

Una entitat que atén cavalls que han estat maltractats marxa de l'Alt Urgell

La Fundació Miranda, que treballa per recuperar cavalls maltractats, ha hagut d´abandonar les pastures que tenia llogades a Coll de Nargó i marxar en transhumància cap al Garraf. Segons ha alertat l´entitat, la impossibilitat d´organitzar activitats a causa de la pandèmia i, alhora, el fet de no tenir accés a subvencions públiques ha obligat l´entitat a marxar temporalment del Pirineu i buscar noves pastures per passar l´hivern.

Els responsables de la Fundació Miranda i els seus cavalls han marxat aquesta setmana per recórrer en ple hivern el camí de transhumància cap a les pastures del parc del Garraf, que utilitza des de fa anys gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona. Des de l´entitat han argumentat que «marxem de Nargó sense opció de trobar territori per als cavalls i per al projecte, en una de les zones menys poblades de Catalunya; de vegades, podem optar a terrenys que ningú vol pasturar perquè no resulta productiu. Pastura baixa en proteïna, a la que el cavall s´hi adapta molt bé, i orogràficament més dura...» En aquest sentit, els responsables de la fundació han remarcat que, «sense ajuts, no podem competir per l´accés a la terra. Això és paradoxal en un país on l´abandonament del món rural és un greu problema i una realitat molt preocupant; sense ajuts del DARP i sense possibilitat de fer activitats, no podem pagar l´única pastura que hem trobat a l´Alt Urgell, ni ampliar territori a la zona per seguir acollint cavalls, que la mateixa administració ens demana que acollim perquè els cal també el suport de la nostra institució i d´altres, que, tot i diferents de la nostra proposta, treballen també en un dia a dia dur pel benestar dels èquids; tampoc no té sentit seguir invertint en un territori on no podem créixer, perquè la inversió debilita el projecte en comptes d´enfortir-lo».

Els membres i cavalls de la Fundació Miranda fan un camí que els portarà durant deu dies per alguns trams de l´històric Camí de Marina fins a Olivella, al parc del Garraf. L´expedició, amb sis voluntaris, hi arribarà el dia 18.

Prem per veure més contingut per a tu