Segueix-nos a les xarxes socials:

Llívia recupera els noms antics de les cases i els posa a les façanes

Una col·laboració entre Ajuntament, veïns i empresaris fa reviure les denominacions més locals

Llívia recupera els noms antics de les cases i els posa a les façanesAjuntament de Llívia

Llívia ha iniciat un projecte per recuperar els antics noms i sobrenoms de les cases per tal de dotar els carrers d’un nou valor d’autenticitat lligat a la història de la vila. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha iniciat la instal·lació a les façanes de rètols metàl·lics amb el nom amb el qual s’ha conegut històricament cada casa. 

El regidor de Comerç i Turisme de Llívia, Roger Alsina, ha explicat que «la idea de recuperar el nom antic de les cases de Llívia, i senyalitzar-les, es va plantejar en una reunió que vam tenir, ja fa uns mesos, el govern local amb el teixit empresarial de la Vila relacionat amb el món del turisme».

A partir d’aquí, i gràcies al treball de recopilació i la memòria d'alguns veïns, el mateix Ajuntament ha pogut corroborar que els noms facilitats per les famílies era correcte. Així, el consistori va fer la primera comanda d'una trentena de plaques i la brigada d'obres municipal ha començat a posar-les. Segons han explicat des del consistori, en alguns casos s'ha pogut corregir ortogràficament, de manera que finalment Llívia ha recuperat per a la memòria local noms com ara Cal Baqué, Cal Genill, Cal Naudó, Cal Capità, Cal Baba o Cal Quiquet. 

Les plaques que es col·loquen són de ferro Corten, que impedeix que es rovelli, i les lletres estan encunyades amb fons blanc per tal que destaquin.Després d'aquesta primera fase l’Ajuntament encarregarà una segona comanda amb una trentena de plaques més, segons ha explicat Alsina. 

Prem per veure més contingut per a tu