La Colla Castellera de Cerdanya ha iniciat la que serà la seva segona temporada obrint una nova etapa amb la seu dels assaigs a la Tor de Querol. Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, l’entitat aspira a retornar a les places de la Cerdanya i d’arreu del país amb un calendari d’actuacions amb parada a Puigcerdà, Llívia, Alp, Isòvol i la Seu d’Urgell entre d’altres.

La Colla Castellera, batejada oficialment el juny del 2019, en una actuació a la Festa Major de Sant Pere d’Alp amb les colles padrines d’Andorra i Berga, ha encetat un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de la Tor de Querol. En base a aquest acord, l’entitat utilitza la sala polivalent comunal els dimarts i divendres al vespre per realitzar els assaigs, els quals estan oberts a tota la població. Amb el trasllat a la Tor, la Colla Catellera cerdana obre la seva quarta seu des de la creació després de Llívia, Alp i Ger. Amb el trasllat a la Tor, l’entitat reforça el seu rol transfronterer i, en aquest sentit, vol reimpulsar el seu rol en la cultura popular de l’Alta Cerdanya.

Com en bona part de les colles castelleres del país, els reptes a nivell tècnic passen per recuperar la gamma de castells assolida abans de la pandèmia. Així, els de la camisa verd-i-blava s’han fixat aconseguir de nou els pilars de quatre i el ventall de construccions de sis, amb el tres de sis, el quatre de sis i el quatre de sis amb agulla que van aixecar en la temporada 2019.

El president de la Colla, Saulo Pujolàs, ha explicat que per a l’entitat «ara és el moment de començar de nou. L’any 2019 vam ser molt feliços i vam arribar a ser molta gent, però des del mes de març del 2020 la junta organitzativa i tècnica de la colla hem estat gestionant tant bé com hem sabut la inactivitat i la incertesa. En dos anys han canviat moltes coses, teníem un grup d’una quinzena de joves que ara tenen més de divuit anys i estan estudiant fora i teníem una canalla molt solvent que s’ha fet gran i ara amb la major part de canalla hem de començar de zero». Pel que fa al local d’assaigs de la Tor de Querol, Saulo Pujolàs ha considerat que «estem en un local nou amb un potencial enorme».