El Cercle Artístic de Manresa ja té nou president i nova junta. El pintor Eduard de Pobes serà l'encarregat de rellevar Carles Esclusa, després d'onze anys al capdavant de l'entitat. En la darrera assemblea extraordinària del Cercle es van dur a terme les votacions, en les quals van concórrer dues candidatures, encapçalades pel mateix De Pobes i per Antoni Badia. El programa del pintor manresà va ser l'escollit, amb una renovada junta formada per Susanna Ayala, Alba Comas, Eduard Fíguls, Carme Manubens, Jaume Mestres, Mabel Nieto, Aurora Pérez, Montse Pérez i Eva Soto. Els flamants encarregats de dirigir el Cercle han afirmat a aquest diari que estan ultimant els detalls de la seva proposta per als propers anys i que serà presentada en breu.

Pel que fa al president sortint, Carles Esclusa, ha fet una valoració molt positiva del procés de canvi de junta: "és un relleu generacional, amb persones més joves que podran donar una nova empenta a l'entitat des del punt de vista artístic. A més, el fet que s'hagin presentat dues candidatures demostra la riquesa que hi ha actualment al Cercle". Esclusa ha destacat la consecució de la sala d'art i l'oficina (als baixos del carrer de Barreres) com a fita més important del seu mandat: "Després d'onze anys de feina, deixem l'entitat amb la hipoteca de l'adquisició del local liquidada. Enguany, la sala ha passat definitivament a ser propietat del Cercle i la junta entrant podrà treballar amb total tranquil·litat".

L'expresident del Cercle Artístic, que també ha felicitat l'altre candidat, Antoni Badia, "per la seva inquietud", s'ha mostrat satisfet per haver mantingut els diversos tallers i activitats de l'agrupació. En aquesta línia, Esclusa ha instat la nova junta a "continuar potenciant l'estructura actual" i "a prendre noves vies per tirar endavant l'entitat, sumant els màxims esforços, iniciatives i idees perquè el Cercle esdevingui un punt de referència i un dels motors de l'art a Manresa i comarca".