El director teatral Ramon Simó (Tarragona, 1961) serà el proper director artístic del Grec Festival de Barcelona, càrrec que desenvoluparà durant quatre anys, prorrogable a cinc. Simó, que va ser presentat ahir pel tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, rellevarà el 31 de juliol l'argentí Ricardo Szwarcer.

La seva elecció ha estat criticada pel PSC perquè Simó no arriba al càrrec després d'un concurs internacional, com va passar amb el director anterior, sinó que ha estat escollit després de diverses entrevistes de Ciurana amb creadors locals. Segons Ciurana, aquesta decisió s'ha pres "per qüestió de temps, ja que un concurs autèntic ens portava a mitjan octubre". Per al regidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí, la manera com s'ha escollit Simó demostra que "CiU torna als nomenaments a dit".

Ciurana ha demanat al nou director del Grec que faci un festival "viscut per la ciutat, amb suport a la creació local, espectacles de renom internacional, espai per al risc, que continuï amb la dansa i el circ i doni una coherència a la programació musical". Igualment, que "s'obri a la literatura i les arts plàstiques", i que "reflexioni com el Grec pot convertir-se en un festival cultural".

El flamant nou director artístic del Grec no desitja "girar el Grec com un mitjó" i ha deixat clar que en el seu nou càrrec vol rebre el màxim d'informació de les persones que treballen en el festival. Director i escenògraf teatral, Simó ha dirigit i adaptat aquest any al TNC Copenhaguen, de M. Frayn, i va ser director artístic de Tàrrega en les edicions de 1996, 1997 i 1998.