Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa estrena avui el teatret d'espectacles mòbil de Lluís Pinyot

La infraestructura s'ha instal·lat a Crist Rei i s'hi faran funcions de tarda i nit cada dia fins divendres

El bagenc Lluís Pinyot s'ha llançat de cap a fer realitat un projecte pendent: el Teatret dels Espectacles. Es tracta d'una estructura de fusta, de 30 metres quadrats de superfície, pensada per oferir l'espectacle Contes màgics que l'animador infantil ofereix de fa anys juntament amb l'il·lustrador Toni Ortiz. Però el teatret és molt més: permet a l'artista instal·lar-se de forma autònoma a qualsevol indret i permet que a dins hi passin moltes coses: s'hi pot convidar artistes amics a actuar-hi, que esdevingui l'escenari d'artistes locals de la població en la qual es munti, que aculli els actes que organitzi l'Ajuntament o l'entitat a través de la qual es gestioni la contractació...

Pinyot va decidir tirar endavant aquest projecte després de la seva participació, el passat 16 de març al teatre Kursaal, en la macroconferència TEDx (tecnologia, Entreteniment i Disseny) en la qual els ponents, a través de la seva experiència personal, busquen transmetre nous valors als assistents. Pinyot hi va exposar com treballa, a través de l'entitat bagenca Aïma, per millorar la qualitat de vida dels malalts mentals de l'Àfrica. La conferència el va fer adonar de la necessitat que ell mateix tenia de fer realitat els seus projectes emprenedors. Així, El Teatret dels Espectacles començarà a funcionar avui a Manresa, apadrinat per Imagina't i aprofitant una setmana en la qual els infants ja han acabat el curs escolar i encara no han començat de ple les activitats de vacances.

Un cub per a 50 persones

El cub de fusta, amb capacitat per a 50 persones, es va començar a instal·lar diumenge al vespre a Crist Rei i el seu muntatge es va enllestir ahir per tal que des d'avui i fins divendres es facin tres funcions diàries de Contes màgics (a les 18, les 19 i les 20 h). També hi haurà funcions de nit cada dia (a les 22 h), amb artistes-amics convidats: avui, Cesc Serrat; dimecres, Amadeu Rosell; dijous, JoJet; i divendres, Bob el Lladre. L'entrada de les funcions de tarda és de 4 euros; i de les funcions de nit, de 8 euros.

El teatret, amb un escenari de dos metres per als artistes i la part tècnica, és fet a mida per a Contes màgics, un espectacle que demana que el públic escolti les històries amb atenció a mida que les explica Lluís Pinyot i les dibuixa Toni Ortiz. A través d'una minicàmera, els dibuixos es projecten en una pantalla perquè els pugui veure tothom. El públic, en cadires i tamborets, ocupa la resta de l'espai interior del teatret, que té només dues finestres per ventilar-lo entre funció i funció. El teatret és, doncs, una tornada a les barraques de fira, de manera que només es pot saber què hi passa si s'entra a l'interior, perquè des de l'exterior se'n donen poques pistes.

Prem per veure més contingut per a tu