E

l públic que dissabte al vespre omplia la Sala Gran del Kursaal per assistir a l'espectacle Vampirabile va poder endinsar-se en un món de misteri, llegendes i encanteris a través del cor juvenil de veus blanques del País Basc Leioa Kantika Korala.

L'espectacle, d'una hora de durada, transcorre en la penombra, jugant amb una il·luminació que crea un espai misteriós. L'ambient es potencia amb els reflexos de miralls penjats per tot l'escenari. La quarantena de joves del cor apareixen caracteritzats amb indumentària negra, roba estripada, maquillatge fosc i ungles negres, que els donen un aire d'allò més tètric. Com éssers vinguts del més enllà o apareguts de la ultratomba, entremig de la boira, arribats per desfer-se de mals esperits, encanteris de bruixes i altres maleficis. Les coreografies, de la coreògrafa eslovena Karmina Silec, contribueixen a marcar el ritme d'aquesta inquietant i atrevida proposta escènica i musical. Tot plegat fa que el públic arribi fins on la imaginació el porta.

Vampirabile sorprèn els espectadors per la seva posada en escena, però també pels temes que s'interpreten. Van ser vuit peces contemporànies que els joves cantants van dur a escena, no només cantant, sinó entremig de crits i gemecs. Els autors que signen les peces musicals són L. Lebic, A. Mellnas, J. Shatin, D. Patriquin, S. Hatfield, V. Tormis i T. Stokes. Des que es va estrenar el mes de març passat a Euskadi, l'espectacle, creat per Karmina Silec i dirigit per Basilio Antúnez, ha viatjat per Europa i Amèrica.