El teatre Kursaal es va vestir de gala, divendres a la nit, per acollir la quinzena edició de La Francophonie, que enguany retia homenatge a Georges Moustaki (1934-2013), un dels grans noms de la chanson française, conegut pel seu humanisme i compromís. L´acte, coorganitzat per l'Institut Lluís de Peguera de Manresa, i destinat a difondre la cultura francesa, va omplir pràcticament l´auditori, on es van congregar nombroses personalitats d´ambdós països veïns.

El concert va estar protagonitzat per la cantant parisenca Maria Teresa (una magnífica veu que en el seu dia va seduir el mateix Moustaki, amb qui va compartir escenaris per tot el món), i pel quartet de músics que van acompanyar el cantautor d´Alexandria durant els darrers vint anys de la seva carrera: Toninho do Carmo (guitarra), Francis Jauvain (acordió i saxo), Luiz-Augusto Cavani (bateria) i Marc Bertaux (baix). La formació, que no s´havia tornat a reunir des del 2009, en l´última actuació de Moustaki, va meravellar els assistents amb un discurs musical elegant, mediterrani i amorós.

Ma solitude va obrir un recital, que significaria una llarga travessia pel cançoner de l´estranger més universal, a través del cant sensible, amable i refinat de Maria Teresa. Durant el primer tram del concert van destacar temes com Et pourtant dans le monde, amb un solo de saxo insigne, Le métèque, la cançó estrella i autobiogràfica de Moustaki, els primers versos de la qual apareixen en la portada del programa de mà de l´espectacle (Avec sa gueule de métèque, de juif érrant de pâtre grec, et ses cheveux aux quatre vents), el fado Portugal i Le tango de demain (música d´Astor Piazzolla), que va gaudir de la participació de dos ballarins.