Més de quatre-cents anys d'història local resumits en cinc-centes pàgines farcides de detalls, fotografies i documents inèdits sobre el pas dels frares menors caputxins per la capital del Bages. Aquesta és la proposta del llibre El convent de framenors caputxins de Manresa (1582-2007). Aproximació històrica, de fra Pere Cardona, que divendres va ser presentat a l'auditori de la Plana de l'Om manresà.

A l'acte de presentació, a banda de l'autor, també hi van prendre part l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent -qui va presentar l'acte- ; fra Valentí Serra, arxiver provincial dels caputxins; Jaume Serra, president del Centre d'Estudis del Bages i fra Gil Parés, ministre provincial de l'orde.

Durant les seves intervencions tots els assistents van coincidir a remarcar el paper de l'obra pel que fa a la recuperació de la memòria d'una comunitat que, durant 425 anys, va ser part activa vinculada tan a la vida religiosa com social a la ciutat.

Al llarg del vespre, els participants van fer esment d'alguns dels fets narrats en l'obra, com ara les pugnes entre les comunitats caputxina i jesuïta, les diferents ubicacions que va tenir l'orde al llarg dels anys o detalls de la vida en comunitat en els quals aprofundeix el llibre de Cardona, de qui Valentí Junyent va destacar la seva talla cultural i humana.