T

é mal de cap? Embolcalli una picada de bledes i posi-se-la al front. Pateix mal de pedra? Prengui una barreja de cireres amb vi. Dificultats per orinar? Cua de cavall. Aquests són tres dels molts consells que fra Valentí Serra (Manresa, 1959) inclou en el seu nou llibre, que ahir a la tarda va presentar a l'església conventual de les monges caputxines, davant d'un centenar de persones. L'obra, titulada Hortalisses i flors remeieres. Les herbes santes dels caputxins (Ed. Mediterrània, 2014) és una continuació de la seva anterior i reeixida publicació Els caputxins i les herbes remeieres, de la qual s'han fet quatre edicions.

"Estem sobrepassats de pastilles i medicaments químics", va alertar Francesc Villegas (Centre d'Estudis del Bages), encarregat de glossar l'obra de Serra, de la qual va destacar "l'humor refinat" i "la ingent cultura" que conté un llibre "extraordinari".

L'alcalde Valentí Junyent va celebrar que fra Valentí Serra de Manresa passegi el nom de la ciutat arreu, després d'haver-se convertit en un caputxí "mediàtic". Per la seva banda, Serra, natural de les Escodines, va demanar a l'alcalde convertir la Balconada en un "jardí botànic de les herbes del Pla de Bages", com les que es van repartir en finalitzar l'acte.