El concurs LlumCat, organitzat pel CNL Montserrat i obert a tothom, arriba a la seva tercera edició. Es tracta d'una activitat virtual de llengua i cultura catalanes centrada en el coneixement de la història i la tradició de la Festa de la Llum de Manresa.

L´objectiu d´aquest concurs és aconseguir que els participants no solament s´interessin per la llengua i la cultura catalanes, sinó que aprofundeixin d´una manera lúdica en el coneixement d´un dels fets històrics que més impacte han tingut en el desenvolupament econòmic, demogràfic i cultural de la ciutat de Manresa.

El LlumCat 2015 s´ha volgut dedicar especialment a carrers de la ciutat de Manresa que recorden persones, fets i circumstàncies relacionades amb els motius de la festa: la Llum i l´Aigua, i a espais d´interès natural, històric o arquitectònic que hi al llarg dels 26 km de la sèquia, que va de Balsareny a Manresa.

El concurs, que forma part dels actes del programa de la festa de la Llum de Manresa, consta de 10 preguntes i hi ha 10 premis molt interessants que se sortejaran entre les persones que hagin encertat les respostes.