Segueix-nos a les xarxes socials:

«És agradable ser on et valoren pel que ets»

Entrevista a Chantéa Kirkwood, cantant de gospel nord-americana que ha participat al campus de Rajadell

«És agradable ser on et valoren pel que ets»Mireia Arsó

Es pot dir dir que la cantant nord-americana Chantéa Kirkwood du el gospel a la sang. Nascuda a Nashville (Tennessee, Estats Units), un dels bressols d´aquest tipus de música, va començar a cantar als cinc anys i des d´aleshores no ha parat de fer-ho. Aquest cap de setmana ha estat a Rajadell, on ha impartit un dels tallers del campus.

Com valora la seva participació en aquesta cita?

D´una manera molt bona. Encara que aquí faci molta calor, això no és res comparat amb l´alegria, la tendresa i l´amor que es respira entre els participants.

Quina reacció ha notat entre els seus alumnes d´aquest cap de setmana?

Molt bones vibracions, he notat un interès molt gran per aquest tipus de música i per la manera d´apropar-se a Déu que proposa.

Què té el gospel que enganxi tant la gent?

La clau és que és molt més que un estil musical, és un camí per tal d´emprendre una vida més espiritual, i això interessa a molta gent. Crec que el més important de la música gospel és que ens ensenya una manera de viure d´acord amb Crist. Per mitjà d´aquesta música hi ha molta gent que ja ho fa, tot i que molts encara no en siguin conscients.

Quines diferències hi ha entre la manera de cantar el gospel aquí i la manera com es fa als Estats Units?

En el fons crec no són gaire diferents. Nosaltres, els americans, cantem allò que creiem i transmetem el que per a nosaltres és la veritat. És probable que aquí es canti d´una altra manera, però també es fa intentant trobar allò que és important i veritable per a cadascú. L´essència és la mateixa.

Quin serà el record més intens que s´endurà del campus?

Un de molt bonic. Estant aquí, entre tota aquesta gent, he tingut la sensació de trobar el lloc al qual realment pertanyo. És molt agradable ser on et valoren pel que ets i per allò que pots aportar als altres i, a més, ho pots compartir amb altres persones com tu. Voldria tenir una llar aquí! (riu).

Prem per veure més contingut per a tu