Segueix-nos a les xarxes socials:

"Mai no havíem tocat aquest estil"

Deu dels integrants de la Banda Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Manresa, que aplega una setantena de músics joves, expliquen l'experiència d'assajar amb Obeses, amb qui avui actuen en la presentació de "Monstres i princeses"

"Mai no havíem tocat aquest estil"arxiu/mireia arso

Quan van enfrontar-se per primera vegada a les partitures de les

cançons del disc Monstres i princeses, del grup Obeses, la majoria

dels membres de la Banda Simfònica del Conservatori Municipal de

Música de Manresa, que reuneix una setantena de músics joves de la comarca, van arribar a la mateixa conclusió: "interpretar aquestes melodies a la perfecció és gairebé impossible!". I quan al setembre van fer els primers assajos conjunts per preparar el repertori dels osonencs, van adonar-se que les paraules grandiloqüents que el líder d'Obeses, Arnau Tordera (composició, arranjaments, veu i guitarra elèctrica), utilitza per definir la seva música probablement no eren un bluf. Avui és el gran dia. I Monstres i princeses sonarà amb ells i Obeses al Kursaal de Manresa (21 h). Preparats? Ells, ara ja sí, n'estan convençuts.

Deu d'aquests joves músics, d'entre 14 i 16 anys, asseguren que, a pesar de la dificultat tècnica dels arranjaments, "el concert sonarà molt bé". "Ens va costar molt embastar les melodies dels diferents instruments i fer que sonessin com un conjunt, però creiem que ho hem aconseguit", afirma Joan Fons, saxo baríton. No són reflexions gratuïtes. Els arranjaments d'orquestra que ha escrit Tordera contenen passatges molt exigents per als músics. "Som ambiciosos des del punt de vista de l'exigència formal i la composició", explicava l'ànima d'Obeses en el primer assaig amb la formació orquestral. I reblava el clau el director de l'orquestra del Conservatori, Francisco Palacios: "aquestes partitures són per a intèrprets professionals. Són les mateixes que va tocar la Banda Municipal de Barcelona en la presentació del disc a l'Auditori de Barcelona el dia 21 de maig". Però els reptes són per superar-los.

Prem per veure més contingut per a tu