El curtmetratge de ciència-ficció "Zero", del jove David Victori, que ha comptat amb el recolzament de la productora de Ridley Scott, és un dels deu escollits per l'Acadèmia del Cinema Català per a la gala dels VIII Premis Gaudí, segons un comunicat fet públic aquest dijous.

Una comissió formada pels acadèmics i professionals del cinema Judith Colell, Lolo Herrero, José Luis Montesinos, Miriam Porté i Fernando Trullols ha seleccionat aquest títol i els altres nou que competiran en la primera volta de les votacions dels acadèmics d'entre els 50 inscrits aquest any.

D'aquestes votacions en sortiran els quatre nominats a rebre el Premi Gaudí al millor Curtmetratge l'any vinent.

A més de "Zero", s'han seleccionat "Dawn", escrit i dirigit per Mario Rico; "El Adiós", de Clara Roquet; "El cerdo", de Pau Durà; "Ford Escort", dirigit per Estel Díaz i escrit per Pol Cortecans; "Lo que dejamos atraás", de David Matamoros; "Mar de fons", de Bruno López i Florència Luna; i "Nada S.A", de Caye Casas i Albert Pintó.

També "No me quites", escrit i dirigit per Laura Jou i "Take Me to the Moon", escrit i dirigit per Oriol Martínez i Enric Ribes.