Segueix-nos a les xarxes socials:

Crítica i professió es decanten majoritàriament per DiCaprio i Alejandro González Iñárritu

La cerimònia dels Oscar se celebra aquesta matinada Les preferències no coincideixen amb les previsions en una edició on el mexicà pot fer història

No coincideix del tot amb les seves preferències però, majoritàriament, els professionals del cinema consultats per aquest diari creuen que el director mexicà Alejandro González Iñárritu i l'actor Leonardo DiCaprio sortiran amb Oscar de la cerimònia de lliurament dels premis de Hollywood, que se celebren aquesta matinada. Ells aposten (4 de 5) per l'estatueta a millor direcció, però en el cas que González Iñárritu la guanyés a millor pel·lícula es convertiria en el primer d'obtenir dos Oscar de manera consecutiva després del triomf de l'any passat amb Birdman. Pel que fa a DiCaprio, aspirant a millor actor pel film del mexicà, la travessa té en compte, sobretot, que l'Acadèmia "li deu" després de cinc nominacions sense premi. Serà així?

Repassem la travessa feta entre actors i crítics d'aquestes comarques. Tant l'actor manresà Miki Esparbé com el crític cinematogràfic Jordi Bordas i el gerent de les multisales Bages Centre, Jordi Gonzàlez, aposten que l'Oscar a la millor pel·lícula serà per a El renacido, de González Iñárritu. L'actriu manresana Sílvia Sanfeliu opta per Spotlight i el crític de cinema Manuel Quinto, per El puente de los espías.

Quant a la millor direcció, Esparbé, Gonzàlez, Bordas i Quinto coincideixen plenament: l'estatueta se l'endurà el mexicà. El que no vol dir que sigui el que prefereixen. Sanfeliu li donaria a Tom McCarthy (Spotlight). Pel que fa al millor actor, l'únic que no tria DiCaprio és Quinto, que assenyala Michael Fassbender (l'actor que, per tria personal, també escolliria Bordas). I la millor actriu? Brie Larson (La habitación) per a Esparbé, Gonzàlez i Bordas; Sanfeliu gira cap a Saoirse Ronan (Brooklyn), tot i que pensa que se l'endurà Jennifer Lawrence (Joy) i Quinto tria Cate Blanchett (l'actriu que escolliria Bordas).

Les categories de millor actor i actriu de repartiment estan disputades. Dues coincidències: Stallone per a González i Bordas (un Oscar que no estranyaria a Sanfeliu); Ruffalo (Spotlight) per a Esparbé; Bale (La gran apuesta) per a Sanfeliu; i Rylance (El puente de los espías) per a Quinto. Alicia Vikander (La chica danesa) s'endurà l'oscar a la millor actriu de repartiment segons Sanfeliu, Bordas i Quinto. Esparbé creu que serà per a Rooney Mara (Carol), com així ho voldria Bordas, i Gonzàlez, Kate Winslet. I en el film de parla no anglesa no hi ha color: El hijo de Saúl. Quatre de cinc.

Prem per veure més contingut per a tu