Segueix-nos a les xarxes socials:

Angle conserva la parada al Passeig tot i que ja no té accionariat manresà

El fundador del segell, Eudald Tomasa, s'ha desprès de la participació a 9 Grup Editorial, l'empresa resultant de la fusió amb Cossetània

Angle conserva la parada al Passeig tot i que ja no té accionariat manresàarxiu/carles blaya

Una de les parades de venda de llibres que hi haurà al passeig de Pere III al llarg del dia d'avui serà la d'Angle Editorial, que fa més de dues dècades que és fidel a la cita a la ciutat on va néixer. Enguany, però, el segell creat el 1992 presenta la particularitat que no té altre vincle amb la capital bagenca que els seus orígens. El fundador de l'empresa, Eudald Tomasa, es va desprendre del seu paquet accionarial fa uns quants mesos i està centrat en la gestió del Grup Transversal, que es dedica a la museografia i la consultoria cultural.

Quan Angle Editorial es va fusionar amb Cossetània Edicions, l'any 2012, es va crear l'empresa 9 Grup Editorial, la segona en català, explica Tomasa, i afegeix que va mantenir la seva participació empresarial, minoritària, tot i que ja aleshores el dia a dia del projecte requeia en Jordi Farré, el responsable de Cossetània, un segell amb seu a Valls. Ambdues editorials tenen un perfil "complementari" i comparteixen la característica de ser firmes independents de mida mitjana en un sector on han de competir amb els grans gegants (Planeta, Grup 62, Penguin Random House, RBA) i amb l'emergència d'una miríada de segells petits de qualitat i que han trobat un públic fidel.

Eudald Tomasa apunta que les raons per sortir de l'accionariat de 9 Grup Editorial són, d'una banda, "la complexitat del món editorial", així com "la necessitat d'una transformació d'Angle i la garantia que amb la fusió s'ha aconseguit garantir el futur de l'editorial perquè l'ens resultant és molt més eficient". Malgrat la unió, Angle continua essent un segell amb personalitat pròpia, amb un catàleg eclèctic que publica títols tant de narrativa com de no ficció i una cura especial per temes com la història, l'actualitat, la salut i el benestar i la fotografia com a mitjà per parlar del passat recent. Angle també té una col·lecció de butxaca on publica clàssics.

Oficina només a Barcelona

De fet, Angle Editorial ja fa anys que no té l'oficina del passeig de Pere III i centralitza la seva activitat en un àtic del carrer de Muntaner de Barcelona. El Grup Transversal, en canvi, té la seu al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, i des de fa quatre anys treballa tant per a clients nacionals com internacionals. Tot i la matriu comuna que data del 1992, el segell editorial Angle i l'empresa de creació i producció d'espais culturals i museístics Transversal "no tenen res a veure l'una amb l'altra".

Prem per veure més contingut per a tu