Segueix-nos a les xarxes socials:

El martorellenc Jesús Lana guanya el premi El lector de l'Odissea

"La germana gran", sobre una jove que busca l'àvia, s'ha imposat als altres 33 originals presentats

Jesús Lana (Martorell, 1966) és el guanyador del 18è premi El lector de l'Odissea, de RBA-La Magrana, amb la novel·la La germana gran, que exposa la història d'una jove turista americana que acaba d'arribar a Barcelona per buscar les arrels d'una àvia catalana i li roben un penjoll, una vella relíquia familiar. Sola i perduda a la ciutat, coneix un periodista a l'atur que s'ofereix, més o menys desinteressadament, a ajudar-la en la recerca. Però descobreix que ni tot ni tothom és ben bé el que sembla.

Lana va rebre el premi anit en un acte celebrat a l'auditori de Vilafranca del Penedès. Està dotat amb 10.000 euros i la publicació de l'obra a l'editorial RBA-La Magrana la primavera que ve. L'autor de Martorell ha començat a escriure ben entrats els 40 anys. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Actuari d'Assegurances per la Universitat de Barcelona, el 2012 va decidir passar dels números a les lletres i es va inscriure a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Va començar a escriure articles al setmanari martorellenc L'Informador, més endavant va esdevenir col·laborador habitual del digital cultural Catorze, i ara ha acabat la seva primera novel·la, La germana gran, per la qual ha guanyat un premi que ja havien aconseguit el manresà Llorenç Capdevila (Ànima de llop, 2004) i el berguedà Jordi Cussà (El noi de Sarajevo, 2009).

La germana gran s'ha imposat als altres 33 originals que s'havien presentat enguany. Durant l'estiu aquestes obres s'han sotmès a dues fases de lectura i selecció per part dels integrants del Consell de 100+ Lectors. Per això destaca el caràcter participatiu i democràtic del premi. A la final hi van arribar dues obres, i el jurat n'ha seleccionat la guanyadora.

Prem per veure més contingut per a tu