Segueix-nos a les xarxes socials:

Ben Affleck dirigeix i protagonitza 'Vivir de Noche'

La pel·lícula és un homenatge al cinema negre ambientat als anys 20 a Boston

Ben Affleck dirigeix i protagonitza 'Vivir de Noche'Imatge promocional

Com que s'havia instal·lat la idea que M. Night Shyamalan havia de «ressuscitar» creativament (tot i tenir encerts com La visita o La trampa del mal, que va escriure i produir), s'està rebent Múltiple amb l'efervescència dels seus primers treballs. I no és estrany: a banda que es tracta del seu film més taquiller des d'El bosque, ha rebut l'aplaudiment unànime de la crítica.

I això que Múltiple té un d'aquells punt de partida que podrien haver portat Shyamalan a la destrucció definitiva per part dels seus nombrosos haters. El protagonista és un jove que té 23 personalitats diferents i que, segons la seva psicòloga, està recorrent el camí que el portarà a la 24a, la més dominant i imprevisible. Un bon dia, una de les seves personalitats agafa el timó i decideix segrestar tres noies. Atrapades a casa seva, intenten trobar la manera d'escapar mentre topen amb l'evidència que la 24a personalitat del seu botxí està a punt de guanyar la partida. Shyamalan es pren Múltiple com un virtuós exercici de suspens que treu molt profit de la planificació (bona part del metratge succeeix a l'interior d'una casa particularment claustrofòbica) i també d'uns girs de guió basats en la impossibilitat de saber per on et sortirà el seu protagonista.

En aquest sentit, és impensable concebre el film sense la gran interpretació de James McAvoy, que es mereix tots els premis del món per fer creïbles tantes personalitats sense incórrer en manierismes innecessaris. Al seu costat destaquen Anya Taylor Joy, Betty Buckley (amb qui el cineasta ja va treballar a El incidente), Brad William Henke, Haley Lu Richardson, Sterling K. Brown i Kim Director. Shyamalan ja treballa en les seves dues properes pel·lícules: el drama fantàstic Labor of Love i la seqüela de El protegido, de nou amb Bruce Willis al capdavant.

Prem per veure més contingut per a tu