Segueix-nos a les xarxes socials:

"El retorn dels Bassat" s'explica a Igualada amb Vicenç Villatoro

La presentació del llibre, amb l'escriptor i el protagonista, Lluís Bassat, es farà divendres a la Biblioteca de Cal Font

La Biblioteca de Cal Font d'igualada serà l'escenari de la presentació del llibre "El retorn dels Bassat" (La Magrana, 2016), de Vicenç Villatoro on el publicista Lluís Bassat explica a cor obert la història dels seus avantpassats jueus. La presentació es farà a la Biblioteca de Cal Font, divendres a les 7 de la tarda, organitzada per l'editorial, la llibreria Aqualata i la Biblioteca Central.

En la vida de Lluís Bassat, un dels publicistes més prestigiosos del món, conflueixen dues famílies errants i molts viatges a través dels segles. Els Bassat, sefardites, després d'haver de marxar d'Espanya al segle XIV, recorren durant el XIXi el XX Bulgària, Turquia, Àustria, Alemanya i França, abans de tornar a Espanya. Els Coen, jueus romaniotes establerts a l'illa grega de Corfú, també han d'emigrar durant el XIXi el XX a Itàlia i França, abans que un dels seus membres arribi a Barcelona l'any 1905. Vicenç Villatoro, de la mà de Lluís Bassat, indaga en aquest periple extraordinari del retorn a Sefarad, per transportar el lector a un món ja desaparegut, trenat per tots els confins de la Mediterrània. Cosint narració, testimoni i reflexió literària, "El retorn dels Bassat" és també un fil que ressegueix l'esplendor i la tragèdia dels jueus del vell continent. I, al capdavall, la història de la mateixa Europa.

Prem per veure més contingut per a tu