Segueix-nos a les xarxes socials:

El cep de vinya inspira el nou Vi_suals

Catorze cellers i quinze artistes participen en aquesta edició, que se celebrarà del 25 de maig a l'11 de juny a Manresa

El cep de vinya inspira el nou Vi_sualsMarta Pich

El cep de vinya com a eix d'inspiració artística centrarà el projecte cultural Vi_suals 2017, que arriba amb novetats, coincidint amb el 125è aniversari de les Bases de Manresa i de l'arribada de la fil·loxera al Bages. Xerrades, projeccions audiovisuals, degustacions i jornades de portes obertes als cellers de la Denominació d'Origen Pla de Bages formaran part de la programació d'aquest projecte cultural que se celebrarà del 25 de maig fins a l'11 de juny.

Ahir es va presentar el programa d'un certamen on l'art, el vi, la cultura i la gastronomia van de bracet per unir la creació artística i la tasca divulgativa i apropar la cultura del vi a la ciutadania de Manresa i comarca. Un total de catorze cellers i quinze artistes formen part d'aquesta edició, que va començar el febrer passat amb el sorteig que va aparellar els artistes amb els cellers. El vi no només representa un element gastronòmic i econòmic, sinó que és sinònim d'una cultura, d'una identitat i d'un paisatge. És per això que els promotors d'aquesta edició tornaran a sumar esforços per fomentar els vins del Bages i la seva associació amb la creativitat i la cultura artística dels creadors locals.

Anna Crespo, regidora de cultura de l'Ajuntament de Manresa, subratllava la «consolidació del projecte» i la necessitat de «seguir creant complicitats en aquesta línia», tot i que reconeixia que «tenim pendent poder dedicar més recursos a aquesta creació visual, perquè de vegades passa una mica desapercebuda». Eva Farré, secretària tècnica de la DO Pla de Bages va recalcar totes les propostes en les quals el vi té un protagonisme destacat. És el cas d'un tast amb la participació d'alumnes de la FUB i de la Joviat, obert a tothom; la jornada de portes obertes als cellers, en què caldrà que els visitants facin reserva prèvia, o la Nit de Picapolls sota la llum de la lluna al parc de la Seu.

Alba Comas, en representació de la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central, va detallar les activitats en què els artistes mostraran el seu talent amb el cep de vinya com a eix vertebrador de les seves obres. A més, com ja és habitual, el certamen també inclourà la mostra de vi i d'art a la plaça Sant Domènec -on es podran veure les obres, el 27 de maig-, l'exposició de Foto Art Manresa o la projecció de curtmetratges.

El Vi_suals, amb aquest format, va néixer l'any 2012, i és un projecte impulsat conjuntament per la DO Pla de Bages i l'Ajuntament de Manresa en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat i comarca, com la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC), el Cercle Artístic, Foto Art i Cineclub Manresa.

Prem per veure més contingut per a tu