El jurat dels premis Regió7 del 2017 ja ha pronunciat el seu veredicte, que és el que s'anuncia sota aquestes línies. Al mateix temps, els lectors de Regió7 ja han decidit quins són els guanyadors dels premis Estrella i Estrellat, que s'expliquen en la pàgina següent.

Tots aquests premis i també el Projecte Tendències, del qual s'informa a la part inferior d'aquesta pàgina, seran lliurats a la gala dels premis, que se celebrarà dimecres que ve, 24 de maig, a les vuit del vespre a l'auditori Plana de l'Om de Manresa. L'acte tindrà la presència de la consellera de Presidència i portaveu del Govern de Catalunya, Neus Munté, i de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a més d'altres autoritats.

El jurat que ha decidit els sis premis i la menció que es detallen a sota d'aquestes línies ha estat format per Gonçal Mazcuñán, Alba Baltiérrez, Albert Cots, Àngels Freixanet, Anna Solsona, Delfina Corzan, Enric Martí, Fèlix Noguera, Joan Serra, Jordi Singla, Jordi Vilaseca, Josep M. Descals, Valentí Martínez, Valentí Oviedo i Marc Marcè, tots ells membres del consell assessor del diari.

Aquest jurat ha rebut una relació de noms que ha estat elaborada pels responsables de la redacció del diari i que ha incorporat, també, les propostes que han fet arribar a Regió7 les entitats que han respost a la invitació que el diari fa arribar cada any a tota la xarxa associativa i institucional per tal que proposi candidats. Al seu torn, els membres del jurat també han pogut fer les seves pròpies aportacions.

El premi Ambaixador, atorgat al físic Xavier Obradors, guardona una persona que hagi destacat en la seva tasca professional fora de la Catalunya Central de manera que hagi projectat el nostre territori.

D'altra banda, el premi Empresa ha anat a parar a Promotor, per a una companyia que hagi destacat per la seva innovació, creativitat o originalitat; en el cas de la firma guardonada, organitzant grans esdeveniments arreu del món.

El premi Actius Socials ha sigut per a l'Hospital de Cerdanya, en reconeixement per la seva tasca innovadora a l'hora d'oferir assistència sanitària transfronterera en col·laboració amb el govern francès. En la mateixa categoria, l'expresident de l'associació veïnal del barri de la Font dels Capellans de Manresa, Josep Rueda, ha rebut una menció especial pel seu compromís amb el barri i la feina feta al llarg de vora quatre dècades.

El premi Comunicació, en canvi, ha anat a parar a mans del periodista Xavi Rosiñol, que va ser un dels impulsors del macroconcert del Palau Sant Jordi per tal de reclamar al Govern que mogui fitxa per tramitar l'acollida de refugiats a casa nostra.

El premi Cultura ha sigut per ala mezzosoprano Mireia Pintó, en reconeixement de la seva brillant trajectòria operística i per la seva implicació en el festival de música clàssica de Sant Fruitós.

Finalment, el premi en la categoria Esports ha reconegut la trajectòria de Román Montañez, fins ara capità del Bàsquet Manresa, que ha anunciat la seva retirada a final d'aquesta temporada després de 19 anys a l'elit.

Estrella i Estrellat

Per la seva banda, els lectors de Regió7 també hi han pogut dir la seva. En aquest cas, sota la forma dels premis Estrella i Estrellat, que reconeixen en positiu i en negatiu la tasca de personalitats o institucions de casa nostra.

El premi Estrella ha sigut per al col·lectiu El Galliner, en reconeixement a la seva tasca en la programació d'espectacles a la capital del Bages i en homenatge al desè aniversari de la recuperació del teatre Kursaal.

A l'altre extrem de la balança, els lectors han donat el premi Estrellat a l'empresa Monbus, pels continus retards i problemes en la circulació de la línia regular d'autobusos entre Manresa i Barcelona, que la firma va començar a explotar a principis d'aquest any.

Aquesta serà la divuitena vegada que Regió7 lliura els seus reconeixements, que han tingut diverses etapes. L'any passat la gala va ser presidida pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Els interessats a assistir a l'acte poden fer-ho trucant a la seu de Regió7 a Manresa abans del cap de setmana. L'accés és lliure per a tothom, però cal reserva prèvia.