La tercera ficció espanyola oroginal per a la plataforma Netflix passarà per Manresa. Hache, una sèrie protagonitzada per Adriana Ugarte i Javier Rey ambientada en el món de la droga a la Barcelona dels anys 60, rodarà part de la seva trama a la capital del Bages. Però abans, aquest dissabte, la productora Weekend Studio, responsables del projecte, ha convocat un càsting per trobar figurants per a la sèrie. El càsting es farà a la sala de reunions del Centre Cultural del Casino, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 de la tarda i la condició per assistir-hi és tenir entre 16 i 70 anys. El rodatge d' Hache a Manresa es faria, probablement, a final d'any o principi de l'any que ve.

L'arribada d' Hache a la capital del Bages es coordina a través de la Manresa Film Comission, adherida a la Catalunya Film Comission, encarregats de trobar localitzacions per a rodatges i gestionar permissos i fer-ne l'assessorament. Com explica Aleix Farrés, tècnic responsable de l'oficina manresana, el rodatge de la sèrie, de 8 capítols d'una hora, es farà, entre d'altres poblacions, a Barcelona, Terrassa i Manresa. A la capital del Bages, la intenció és rodar tant en interiors com exteriors, i si Manresa s'ha triat des de la productora és perquè consideren que la ciutat i les localitzacions que necessiten «s'assemblen a Barcelona», on transcorre majoritàriament la trama. Està previst que Hache s'estreni a final del 2019 a més de 190 països.

Hache arribarà a Netflix després de Las chicas del cable i l'encara inèdita Élite. Adriana Ugarte, protagonista d' El tiempo entre costuras, interpretará Helena, una dona que acabarà convertint-se en la cap del tràfic d'heroïna a Barcelona. L'actor de Velvet Javier Rey tornarà a treballar en una sèrie sobre el món de les drogues, després de protagonitzar Fariña a Antena 3. A Ugarte se la pot veure fins avui al Bages Centre en la pel·lícula francesa Enamorado de mi mujer. Creada i escrita per Verònica Fernández ( Cuéntame, El comisario, El Príncipe, Velvet Colección), Hache està inspirada en fets reals i es tracta del primer projecte de Weekend Studio, de Tomás Cimadevilla (productor de films com El otro lado de la cama o Días de futbol) i del director de cine i televisió Jorge Iglesias. Entre els possibles realitzadors d'alguns dels vuit capítols hi ha el director Jorge Tor-regrossa, responsable de pel·lícules com Fin i La vida inesperada i de la sèrie Fariña.

Com explica Farrés, que fa un parell d'anys que és responsable de la Manresa Film Comission, la ciutat s'està projectant com a escenari: «Cada cop s'hi roda més i podem dir que, ara ja sí, estem en el mapa cinematogràfic». Sobretot quan es busquen localitzacions que remetin a èpoques passades i escenaris d'estètica industrial i vintage com l'Anònima, explica. Per a Farrés, un dels avantatges és que des de l'oficina «es lliga tot: intentem facilitar la feina perquè, al capdavall, és una manera també de projectar la ciutat». El darrer any i a través de Manresa Film Comission, explica Farrés, la capital del Bages ha acollit una desena de rodatges, entre videoclips, anuncis o curts. Barcelona, diu, assumeix uns 2.000 rodatges l'any: «Està explotada i Manresa és relativament a prop». Entre els espais proposats hi ha el carrer del Balç, l'Anònima o l'antic escorxador.