El col·lectiu d'Artistes de la Repúblicacol·lectiu d'Artistes de la República ha preparat una nova acció per al 24 de desembre, a les 20.45 h, a la plaça de Crist Rei de Manresa. El col·lectiu fa una crida a escoltar en directe el discurs de nadal del rei Felip VI que sortirà de dins de diferents vàters -amb una ràdio a l'interior dels sanitaris- que se situaran a la plaça de Crist Rei de Manresa mentre els assistents prenen coca i vi calent.

Amb aquesta acció, expliquen, "volem mostrar el nostre rebuig a la monarquia espanyola hereva del franquisme i a l'estat espanyol que no respecta els dret fonamentals. Reivindiquem la llibertat d'expressió, l'alliberament dels presos polítics i dels exiliats, i el dret a decidir del poble català". L'acció tindrà la presència d'alguns membres de música per la llibertat i la idea és que es pugui estendre a d'altres poblacions.

Veus a la claveguera

L'acció s'inspira en la iniciativa dura a terme per l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa, el passat 1 d'octubre a Olot. El col·lectiu va col·locar diversos altaveus per diversos punts de la ciutat de manera que, des de les clavegueres, es va poder sentir tres locucions corresponents a tres moments entorn de l'1 d'octubre de l'any passat.