Segueix-nos a les xarxes socials:

Manrique dirigeix «La Reina de la bellesa de Leenane» a la Biblioteca de Catalunya

L'obra amb text de Martin McDonagh i protagonitzada per Marissa Josa i Marta Marco tindrà lloc el 14 de febrer

Manrique dirigeix «La Reina de la bellesa de Leenane» a la Biblioteca de Catalunya| Europa Press

Mag Folan, interpretada per Marissa Josa, i la seva filla Maureen, interpretada per Marta Marco, malviuen al petit poble irlandès de Leenane. Elles dues són les protagonistes de "La reina de la bellesa de Leenane", un text de Martin McDonagh que Julio Manrique dirigeix a la Biblioteca de Catalunya. Manrique ha assenyalat que si un tema emergeix de l'obra és la rancúnia. "Des d'aquest paisatge irlandès, McDonagh parla d'una gent que viu en un lloc molt petit i tancat i que estan devorats per la rancúnia". L'obra, una producció de La Perla 29, es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya a partir del 14 de febrer i compta també amb els actors Enric Auquer i Ernest Villegas.

La història se situa al petit poble irlandès a la comarca de Connemara, on hi viuen Mag Folan i la seva filla Maureen. Les dues conviuen enclaustrades a l'antiga casa familiar. Maureen passa els dies veient com se'n va la seva joventut. L'arribada de Pato i Ray Dooley sacsejarà la rutina de les Folan i farà incrementar més encara la seva tensa relació.

El director de l'obra ha explicat que el text parla d'una mare i una filla que viuen en un petit poble a Irlanda, que "es fan mal l'una a l'altra, però que no s'acaben d'abandonar mai del tot. Parla d'unes coses que no passen de moda i no caduquen". Manrique ha assegurat també que és una obra "molt visceral" amb "molta ànima i que surt de l'estomac".

Manrique creu que Maureen, interpretada per Marta Marco, és "un animal ferit que viu reclosa amb la seva mare". També assegura que mare i filla "tenen una relació tòxica" i que viuen en una espècie de purgatori on sembla que mai res es mourà, fins que s'obre una escletxa quan apareix el personatge interpretat per Ernest Villegas.

El director de l'obra ha explicat que el món de McDonagh el va impressionar molt sobretot per la mescla de "tendresa, ferocitat, melancolia, de comèdia, de tragèdia, de text molt teatral i molt cinematogràfic". Quan va llegir de nou concretament aquest text va veure clara la seva vigència.

Per la seva part, l'actriu Marta Marco ha explicat que l'autor parla de com, en un lloc tan petit i reclòs com la casa familiar dels Folan, el fet diferencial en la personalitat de cadascú fa que això pugui afectar a nivell psicològic per "com et veuen els altres i la bogeria que veuen en tu". La mateixa Marco ha assegurat que és un regal de personatge.

No és la primera vegada que el text de Martin Mcdonagh és portat a escena, i és que el 1999 Vicky Peña i Montserrat Carulla van encarnar a la Mag Folan i a la seva filla Maureen a sobre d'un escenari dirigides per Mario Gas.

Prem per veure més contingut per a tu