Segueix-nos a les xarxes socials:

Un febrer amb revetlla de Sant Joan a Manresa

«Hache» de Netflix clou el seu rodatge a la capital del Bages amb escenes a la Seu, a la plaça Major i als carrers del nucli històric

Gravació de la sèrie «Hache» a Manresa

28

La plaça Major de Manresa es va convertir ahir en l'escenari d'una nit de Sant Joan... al febrer. El rodatge de la sèrie Hache, produïda per Weekend Studio per a la plataforma Netflix, ha tancat avui els seus dies de filmació a la capital del Bages -van començar el novembre passat- amb una escena típica del Sant Joan del segle passat: la crema d'una foguera, per a la ficció televisiva, a la plaça Major. Hache està ambientada als anys seixanta, a Barcelona, i explica la història d'Helena (Adriana Ugarte), una prostitua que acabarà assumint el control del tràfic d'heroïna que dirigeix Malpica (Javier Rey), cap d'una banda mafiosa. A la banda de la llei, l'inspector Alejandro Vinuesa (Eduardo Noriega).

Un Lincoln Continental dels seixanta, un elegant cotxe de la flota del manresà Carles Garriga, que proveeix els vehicles de la sèrie a través de la seva empresa Spotcar, protagonitzava l'escena travessant la plaça des de l'Ajuntament, conduït per l'actor Marc Martínez -l'implacable Arístides, de la banda de Malpica- i amb la protagonista de la sèrie, Adriana Ugarte -discretament asseguda al seient del copilot. El Lincoln Continental, com explicava Garriga, és l'estrella automobilística de la ficció de Netflix: és el cotxe del mafiós. L'escena va requerir dues preses per deixar pas a una altra, amb els figurants, que celebraven la revetlla. Abans, remullada al paviment de la plaça, preparació de la foguera, encesa i apagada per especialistes, i el ja tradicional fum que vesteix de passat els fotogrames. La plaça Major no és el Passeig i la llista de curiosos (que pujaven per Sant Miquel o bé venien de Sobrerroca) s'aturava pocs minuts per continuar el seu camí pel perímetre de la plaça. Just abans de l'inici d'aquesta escena, i com cada dia a les 7 de la tarda, cantada dels Músics per la Llibertat sota els porxos de la plaça Major.

Ahir el rodatge va començar de bon matí per diversos carrers del Centre Històric i va anar a tot drap -la filmació dels vuit capítols de la temporada s'acaba d'aquí a un parell de setmanes- amb els dos directors que alternen darrere la càmera rodant simultàniament: Jorge Torregrossa a la plaça d'en Creus i Fernando Trullols a la Seu. Allí, a la tarda, es va obrir la basílica per filmar un bateig i als jutjats vells va onejar durant la filmació una bandera espanyola... amb l'àliga. Attrezzo real pertanyent a un col·leccionista. És per això que l'equip va demanar ahir a alguns dels veïns i al mateix Ajuntament, despenjar o embolicar durant unes hores les estelades dels indrets on rodaven: als anys seixanta no se'n veien als balcons.

Al parc de la Seu, aparcats, cinc o sis camions de la quinzena que s'han desplaçat pel rodatge; els altres, a l'Anònima, centre d'operacions d'un equip format ahir per un centenar de persones més la trentena de figurants. La pujada de la Seu tampoc no és el Passeig i, a la tarda, poc moviment de curiosos a la Baixada del Pòpul. Entre ells, dues daneses, la Knirke i la Pernille, a qui un membre de l'equip, just després de demanar que esperessin uns minuts a creuar, els explicava, a preguntes d'elles, que es rodava una sèrie de Netflix. Minuts més tard, la Knirke i la Pernille, estudiants d'infermeria a la FUB, ho comprovaven directament i s'ho miraven des del balcó del pis que tenen llogat a la plaça Major. Una vista privilegiada del rodatge: «La foguera, a la una del migdia, ja l'estaven muntant», explicaven amb curiositat, amb una copa de vi a les mans i sense perdre-se'n cap detall.

Prem per veure més contingut per a tu