20 de març de 2019
20.03.2019

El FineArt d'Igualada acosta la fotografia a prop de 40.000 persones

Més de la meitat dels visitants provenien de fora de la capital de l'Anoia

20.03.2019 | 18:44
Exposició fotogràfica al Museu de la Pell

Prop de 40.000 persones han visitat el FineArt d'Igualada en la seva setena edició. Seguint la tònica de la passada campanya, el nombre de visitants de fora de la capital de l'Anoia ha augmentat, representant un 53% del total. Provenien, sobretot, d'arreu de Catalunya però també d'altres zones de l'Estat Espanyol com són Andalusia, Galícia, el País Valencià, Aragó o Madrid, i fins i tot de l'estranger com ara França. Els bons números, manifesta l'organització a través d'un comunicat, mostren la consolidació del certamen a nivell nacional. Aquesta edició comptava amb 54 exposicions, la xifra més elevada de la seva història, repartides en 23 localitzacions.

Pel que fa als espais, en la majoria, s'han mantingut les visites respecte a l'any anterior i en dos d'aquests s'ha vist un especial increment: el Museu de la Pell i Comarcal d'Igualada, que acollia tres de les exposicions més reconegudes amb Ferran Freixa, Ignasi Marroyo i Manel Gausa; i la galeria Àrteria Igualada.

Els espais més visitats han estat el Museu de la Pell d'Igualada, on hi havia 17 exposicions; la galeria Àrteria Igualada, gràcies a l'exposició Humans of Barcelona d'Enric Mestres; l'Adoberia amb la instal·lació de Jordi Guillumet i Mónica Roselló; l'Adoberia Bella, on hi havia 5 exposicions; l'històric i emblemàtic edifici de la Igualadina Cotonera, amb les obres dels alumnes de les 9 escoles de fotografia i imatge, el concurs Fotoespai B.C.I, i el premi jove fotògraf de la Diputació de Girona.

També destaquen les nombroses visites a la Biblioteca Central d'Igualada i a l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, entre molts d'altres.

La setena edició del FineArt ha donat a conèixer més de 1.200 fotografies. D'entre les exposicions més visitades destaquen la del reconegut Ferran Freixa, amb unes imatges molt especials de la seva trajectòria; Ignasi Marroyo amb Somorrostro, el mercat del Born i la seva visió dels toros; l'Iñaki Relanzón amb unes imatges de pingüins o el Jim Doukas, que ha mostrat la seva màgia i bruixeria. També se'n destaquen la d'Anna Batalla amb Diamba, el Gabi Guiard amb African Soul o la Kati Riquelme amb Negro Zorzal, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.