La programació estiuenca del Konvent de Cal Rosal depara per avui divendres, a partir de les 18 h, una sèrie d'actuacions artístiques de creadors d'arreu del món que estan fent estada en aquest pol cultural del Berguedà. L'element que uneix les seves experiències és la voluntat de transgredir els esquemes clàssics a partir de formulacions arriscades.

De la vetllada que es podrà gaudir durant la tarda i la nit destaca la presència de la israeliana Arbelle Shtainer, que «se salta tots els límits per pintar murs a Jerusalem». La seva actuació s'iniciarà a les 19 h. Mitja hora abans que ella, obrirà el foc l'artista visual brasilera Rafaella Braga.

A les 19 h també actuarà la nord-americana Cayley Costello; a les 19.40 h, les espanyoles Astrid Jacomme i Anna Muntada; a les 20.15 h, Alexandre Liberato, i a les 20.40 h, Oriol Garriga.

La jornada també inclou la realització d'accions performatives de llarga durada. Crani endins serà protagonitzada per la poetessa Ona Salvat, de 19.30 a 20.15 h. Posteriorment, de 20.15 a 22 h, el col·lectiu trans queer brasiler Ch3ernobyl presentarà en directe un experiment basat en mostrar la potència que tenen els cossos dissidents fora del gènere hetero i monogàmic.

La vetllada s'esdevé paral·lelament a la celebració d'una exposició on hi ha obres dels tallers que va impartir l'artista xinès Ai Weiwei a la presó de Lledoners, així com les del curs de fotografies impartit per Maria Vernet en aquest centre penitenciari del terme de Sant Joan de Vilatorrada.