El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers va obtenir fa sis anys un èxit clamorós en el concurs Let the People Sing que el condecorava com a formació coral de menors d'edat més destacada del continent europeu. Els integrants d'aquell grup s'han fet grans i el col·lectiu es va renovant, però dijous a la nit es va fer evident que el relleu generacional no afecta la qualitat del que ara s'anomena Cor Veus: dempeus, el públic va acomiadar entusiasmat el concert que va clausurar la 25a edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, als jardins del monestir de Sant Benet de Bages.

«Estem molt contents de poder actuar en aquest entorn incomparable», va explicar Josep Vila, que dirigeix el cor des de la seva fundació, l'any 1996. Davant de mig miler d'espectadors, Vila es va mostrar agraït que el grup fos escollit per cantar en el concert que en fa 100 del festival. Una fita més en la trajectòria d'una entitat versàtil que treballa amb institucions com el Liceu i l'OBC, fa enregistraments i volta arreu.

En la primera part, amb l'acompanyament del pianista Roc Sala, el mig centenar de cantants -majoritàriament noies, de 13 a 18 anys- va interpretar peces dels musicals Annie, Flor de Nit, Mar i cel -en l' Himne dels Pirates va quedar clar que el moviment gestual no és un fet menor en la proposta de Veus- i Matilda. Un programa que forma part del darrer espectacle del cor, Revolution.

En la segona meitat del concert, el grup va interpretar part del programa que «hem portat per tot el món», va indicar Vila, indicant que: «fa tot just un parell de dies hem tornat dels Estats Units, on vem oferir catorze concerts a Idaho i Montana». La darrera cançó, Song of Hope -que donava títol a la vetllada- va culminar un tram de l'actuació en què l'efecte visual va agafar un paper primordial.

Els joves cantaires van pujar a la balconada porxada que fa de façana de l'escenari i, des d'allí, van entonar una emotiva versió d' El cant dels ocells. El concert va finalitzar amb un bis, Maquerule, una cançó popular colombiana festiva i idònia per rubricar les noces d'argent d'un certamen que es troba en plena forma.