L'actriu manresana Assumpció Balaguer ha mort als 94 anys, segons han informat fonts de l'AISGE (Artistes i Intèrprets Societat de Gestió), entitat de la qual l'artista era la sòcia número 3. Balaguer ha mort de matinada a l'hospital madrileny de la Fuenfría (Cercedilla) on va ser ingressada fa tot just una setmana després de patir un ictus a casa seva.

L'actriu va ser condecorada en 2012 amb un premi Max de teatre, i anteriorment havia rebut diversos premis de la Unió d'Actors i el TP d'Or.

Entre altres reconeixements, l'any 2013 també va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi. Dos anys després es va anunciar el seu nomenament com a membre d'honor de l'Acadèmia de Cinema Català.

Vídua de l'actor Paco Rabal, és mare del director de cinema Benito Rabal i de l'artista i intèrpret Teresa Rabal, així com àvia de el també actor Liberto Rabal,

En la seva llarga carrera, l'actriu manresana també va interpretar papers a la televisió, amb aparicions en sèries com 'Polseres vermelles', 'La que se avecina', 'Los Serrano', 'Hospital Central' o 'Ana y los Siete'. En el documental 'Una mujer sin sombra', estrenat el 2013, va fer balanç de la seva vida.

L'any 2017, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya la va homenatjar en un acte a l'espai Plana de l'Om

El govern català lamenta la mort de Balaguer

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat que hagi mort la "veterana de l'escena" Assumpció Balaguer, als 94 anys. En una piulada a través del seu compte de Twitter, ha destacat que va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2013 i que al llarg de la seva carrera va participar en una trentena d'obres teatrals i en més de 40 pel·lícules i sèries de televisió.

En la mateixa línia, el Departament de Cultura ha lamentat la mort de l'actriu manresana i vídua del també actor Paco Rabal. I ha recordat també que va rebre un premi Max de Teatre el 2012 i que un dels seus últims papers el va fer a la sèrie 'Polseres Vermelles'.