Un total de 234 veus d'una dotzena de corals de Manresa, Salelles i Sant Joan de Vilatorrada es van unir ahir a la tarda en un teatre Conservatori ple a vessar per cantar a benefici de Càritas Manresa. La seva directora, Fina Farrés, va agrair la presència del públic, els voluntaris i les entitats que van fer possible el concert. Però, sobretot, va remarcar la «complicitat» de totes les formacions corals.

El concert solidari, que tenia com a lema «De cor a cor», es va encetar amb l'actuació del Cor Obert del CNL, entitat que enguany celebra trenta anys. Format per una desena de nouvinguts i dirigit per Rosa Maria Ortega, la formació va interpretar El català és futur, tema escrit pel televisiu Halldor Mar. Començava el viatge musical, en el qual Joan Barbé va fer de mestre de cerimònies. Al llarg de la vetllada va anar explicant els projectes de Càritas, alternant-ho amb les presentacions de les actuacions. La Verbena i l'Orfeó Manresà van ser els següents en pujar a l'escenari. Els seguirien la coral de la FUB, el quartet femení Quarta Justa, Lupulus Ensembla i Font del Fil. El quintet Ja Veus va posar-hi el toc d'humor. Tot seguit va arribar el torn de la coral Eswèrtia, la Capella de la Música de la Seu i la coral de Salelles, les quals van interpretar conjuntament Em dones força, i finalment la coral Czarda.

El concert va acabar amb totes les veus solidàries interpretant conjuntament l'incombustible Tornarem de Lax'n'busto. Com a peça final, els 234 cantaires van entonar a una sola veu Els segadors amb l'acompanyament del públic, que es va posar dempeus.

A l'entrada i a la sortida es van posar unes caixes solidàries per a donatius i també es podien adquirir uns cors de xocolata solidaris.