Segueix-nos a les xarxes socials:

Josep Pons publica «Jeux de Miroirs» de Ravel amb Javier Perianes i l'Orchestre de París

El mestre puig-reigenc ha enregistrat el disc amb Harmonia Mundi, amb qui ha desenvolupat una quarantena de projectes discogràfics d'entre la cinquantena que té editats

Josep Pons publica «Jeux de Miroirs» de Ravel amb Javier Perianes i l'Orchestre de ParísArxiu/ Igor Cortadellas

El mestre puig-reigenc Josep Pons treu a la llum el nou disc "Jeux de miroirs" amb el segell Harmonia Mundi, al capdavant de l'Orchestre de Paris i amb Javier Perianes com a solista al piano, amb qui Pons ha col·laborat estretament en diverses ocasions.

"Jeux de miroirs" se suma a la col·lecció de més de 50 projectes discogràfics de Pons que han assolit gran reputació entre la crítica i molt bona acollida entre el públic melòman. Només amb la seva faceta discogràfica, el director musical del Gran Teatre del Liceu, que desenvolupa una intensa carrera a l'estranger, ha obtingut guardons com els Grammy, Cannes Awards, Grand Prix de l'Académie Charles Cross, Diapasson d'Or, Choc de la Musique o Timbre du Platin.

Ara presenta un "joc de miralls" en el qual proposa un repte a l'oient: descobrir la immensitat de Ravel a través de la seva escriptura pianística i les versions orquestrals que el mateix compositor va escriure, sense fer-ne una translació literal, sinó esdevenint obres totalment noves que recullen l'essència de l'original. Pons i Perianes han escollit "Alborada del gracioso", "Le Tombeau de Couperin" i el "Concert en Sol major" per jugar amb la percepció sensitiva de l'oïent. La primera obra del disc, "Alborada del gracioso", es presenta en versió orquestral, i la versió pianística se situa a la darrera pista del disc. De la mateixa manera, "Le Tombeau de Couperin" se situa en segon lloc en la versió per a piano sol, i apareix per a orquestra com a penúltima peça; al mig, el "Concert en Sol Major, M. 83", brillant i alhora suggeridor. D'aquesta manera es pot apreciar la riquesa compositiva de Ravel i tots els seus matisos, en un disc original concebut conjuntament entre el mestre i el pianista.

El disc vol demostrar que no podem establir una jerarquia entre les obres per a piano i les mateixes orquestrades, sinó que es tracta de dues facetes diferents que donen com a fruit autèntiques obres mestres. El refinament dels colors i matisos que adquireixen les obres pianístiques amb l'orquestració les fan obres úniques del repertori dels millors directors, mentre que les obres per a piano gaudeixen d'una tècnica depurada i una exploració de les capacitats expressives de l'instrument difícilment superables.

Els propers 10 i 11 de gener, Josep Pons, al capdavant de l'Orchestre National du Capitole de Toulouse i amb Javier Perianes com a solista, interpretarà, a la capital occitana, el "Concert per a piano en Sol major", l'"Alborada del gracioso" i la "Rapsòdia espanyola" de Ravel, així com les suites núm. 1 i 2 d'"El sombrero de tres picos" de De Falla.

Prem per veure més contingut per a tu