Segueix-nos a les xarxes socials:

Navarcles acull els 40 anys de Regió7

La mostra 'Instantànies de quatre dècades cabdals' s'instal·la a l'Espai Cultural El Coro fins al 19 de gener

Navarcles acull els 40 anys de Regió7ARXIU / MIREIA ARSO

L'exposició del quarantè aniversari de Regió7 fa estada des d'aquest divendres 10 de gener a Navarcles en la darrera parada de la itinerància que va començar el passat de mes de juny a Solsona. Després depassar per Sant Joan de Vilatorrada, Berga, Moià, Puigcerdà, Igualada, Puig-reig, Santpedor i Manresa, la mostra Instantànies de quatre dècades cabdals s'exhibeix a l'Espai Cultural El Coro de Navarcles fins al 19 de gener. L'acte inaugural d'aquest divendres, a les 18.30 h, comptarà amb la presència de l'alcalde de la localitat, Josep Maria Feliu, i del director del diari, Marc Marcè.

Instantànies de quatre dècades cabdals fa un recorregut per algunes de les notícies més destacades que ha publicat el diari en els darrers quaranta anys. Nascut el 30 de desembre del 1978, Regió7 ha estat el pilar informatiu de la Catalunya central durant tot aquest temps i en les seves pàgines s'ha explicat tot allò que s'ha esdevingut a les comarques del Bages, el Berguedà, el Solsonès, la Cerdanya, el Moianès, l'Alt Urgell, l'Anoia i el Baix Llobregat Nord.

L'exposició s'estructura a partir de trenta plafons ordenats temàticament que tenen la voluntat de convidar l'espectador a passejar per les notícies de les últimes quatre dècades a partir, sobretot, de l'impacte visual de la fotografia. Més que l'exhaustivitat, la mostra cerca l'emotivitat del record per deixar testimoni de la presència del diari en els grans fets informatius des de finals dels anys 70, amb la constitució dels primers ajuntaments democràtics després de la dictadura, fins avui en dia.

Xavier Domènech (textos), Salvador Redó (selecció gràfica) i Bet Padró (disseny) són els responsables d'una exposició que presenta imatges de més d'una vintena de fotògrafs. Els visitants que acudeixin a El Coro podran recordar els aiguats del 2000 que van desbordar Montserrat, la conquesta de l'Everest de l'expedició patrocinada per Caixa Manresa, el triomf del TDK Manresa a la Lliga ACB, la inauguració del Teatre Kursaal de Manresa, la construcció del pantà de la Baells que va implicar la mort del poble de Sant Salvador de la Vedella, la desaparició mai aclarida dels germans Pires Orrit, la violència policial en el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de l'any 2017 i les grans marxes independentistes, entre moltes altres qüestions.

Lloc: Espai Cultural El Coro. Plaça del Coro, 1. Navarcles.

Dies i hores: del 10 al 19 de gener. Els dies 11 i 12 de gener, de 18 a 19 h; els dies 13 i 14 de gener, de 18 a 20 h; i del 15 al 19 de gener, de 18 a 19 h. Entrada: lliure.

Prem per veure més contingut per a tu