L'allau d'iniciatives que busquen fomentar la creativitat aquests dies de clausura obligada a casa arriba també al Zoom-Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que se celebrarà el proper novembre a Igualada. L'organització ha convocat el premi Zoom a la millor creació audiovisual del confinament, que es lliurarà en el marc del certamen.

Tothom qui hi vulgui participar ha de complir dues condicions: el vídeo ha de tenir una durada màxima de 15 minuts i s'ha d'enregistrar en qualsevol lloc de l'estat durant els dies de confinament. Un cop gravat, s'ha de compartir a les xarxes socials, ja sigui Instagram, Twitter o Facebook, amb l'etiqueta #ZoomdesdeCasa i mencionant el perfil del festival (@FestivalZoom).

El guardó és obert a tots els gèneres, humor, cròniques, videocreacions, ficció, documental..., i es poden fer en qualsevol idioma. El període per presentar les produccions s'acabarà quan el Govern de l'estat decreti la fi de l'estat d'alarma. Les bases es poden consultar a la pàgina web zoomfestival.org.

A partir d'aquí, un jurat format per professionals del món audiovisual farà l'avaluació de les propostes presentades i decidirà la producció guanyadora, que serà anunciada juntament amb la resta del palmarès del festival. Amb aquest nou guardó, el Zoom continua la seva línia de dona veu als nous formats: en l'edició passada del certamen ja va lliurar els premis al millor youtuber i al millor instagramer. Totes aquestes iniciatives s'encaminen a fer visible la importància creixent d'Internet com a plataforma de difusió de produccions audiovisuals de qualitat.