La setena edició del cicle de músiques amb ànima Sons del Camí retornarà la música en directe a la basílica de la Seu i al claustre del Museu Comarcal del 21 al 24 de juliol i comptarà amb un cartell amb els noms destacats del solsoní Roger Mas i del músic de Collbató Ferran Palau i amb els projectes amb accent local d'Itzipa i MediterrÀniam. Com requereix la situació actual marcada per la pandèmia de la covid-19, s'haurà d'adaptar la capacitat dels equipaments i el distanciament entre el públic a la normativa sanitària. Tant a la basílica com al claustre es controlarà l'accés a través de dues portes i hi haurà seients.

Lligat al projecte de ciutat Manresa 2022 i dins del seu eix Batega, Sons del Camí és un cicle de música en directe i en petit format organitzat per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa. Després de totes les cancel·lacions dels darrers mesos, arriba per contribuir a enriquir l'estiu cultural de la ciutat per setè any consecutiu. El programa començarà el dimarts 21 de juliol amb Itzipa, projecte guanyador del Llumplugged 2017 que es mou en l'arrel tradicional i que té l'essència en el joc de veus d'Anna Jané i la manresana Clara Sorolla. El dimecres 22, Ferran Palau presentarà el seu univers a través del disc pop Kevin, la seva obra més romàntica i colorista. El solsoní Roger Mas oferirà el dijous 23 les cançons de Parnàs, disc en el qual ha agermanat música i poesia. El cicle es clourà el divendres 24 amb la música contemplativa de MediterrÀniam, grup amb el flautista manresà Albert G. Galbany. Tots els concerts començaran a les 9 del vespre.

Com és habitual, Sons del Camí combinarà els concerts de pagament (Mas i Palau, a l'interior de la basílica de la Seu) amb els gratuïts (Itzipa i MediterrÀniam, al claustre del Museu Comarcal). Per als dos concerts gratuïts caldrà reservar l'entrada, que es farà efectiva amb l'abonament d'un euro i mig solidari. En els concerts de pagament (12 euros, entrades anticipades; i 15 euros, a taquilla), l'organització destinarà també un euro i mig a un projecte solidari. Per als dos concerts de pagament també hi ha l'opció d'aconseguir un abonament anticipat pel preu de 20 euros. Les entrades ja es poden reservar o comprar a www.sonsdelcami.cat, a manresa2022.cat i a manresaturisme.cat o bé a l'oficina de turisme. També es podran adquirir a la taquilla de cada espai, una hora abans de cada concert, però es recomana fer la compra o la reserva anticipadament per minimitzar les aglomeracions.

Solidaris amb l'Associació Siriana

Amb consonància amb els valors de solidaritat, acolida i cooperació que presenta Manresa 2020, Sons del Camí destinarà una part dels beneficis econòmics obtinguts a una entitat solidària de la ciutat. En aquesta ocasió serà l'Associació Siriana Integració i Concòrdia, la primera entitat de Manresa formada per un grup de persones refugiades originàries de Síria que volen aportar la seva experiència per donar suport a persones que visquin processos de refugi. S'ha triat aquesta entitat perquè els efectes de la covid-19 han estat especialment virulents als camps de refugiats.