Segueix-nos a les xarxes socials:

Fotoperiodisme

El Konvent de Cal Rosal exposa el treball d'una dotzena de fotoperiodistes de la revista 5W

L'equipament cultural berguedà inaugura dissabte un nou festival de fotoperiodisme que es desenvoluparà durant els mesos d'agost i setembre i acollirà diferents activitats

El Konvent de Cal Rosal exposa el treball d'una dotzena de fotoperiodistes de la revista 5WDIEGO IBARRA SÁNCHEZ

El centre cultural el Konvent de Cal Rosal acollirà aquest dissabte 8 d'agost l'acte inaugural de l'exposició Necessari, que en diversos espais interiors i exteriors de les seves instal·lacions aplegarà dotze projectes de fotoperiodisme vinculats a la revista 5W, que enguany compleix el cinquè aniversari. L'acte començarà a les 18 h amb un recorregut per la dotzena de mostres guiat pels membres del col·lectiu 5W. Posteriorment, a les 20 h, es farà una taula rodona al voltant del fast-food informatiu moderada per Mònica Hernàndez i amb la participació de Pere Rusiñol, Agus Morales, Malcom Otero i Marta Roqueta.

Les exposicions estaran obertes durant els mesos d'agost i setembre, i en aquest període es duran a terme tres taules rodones més, es faran projeccions de documentals, presentacions de llibres i visites guiades.

Els projectes que s'exposaran són: Roboteca, de Séverine Sajous; Ana te ama, de Anya Miroshnichenko; Identidades trans en construcción, de Núria López Torres; Un cementerio en el corazón de Siria, de Guillem Trius; La maldición de la locura, de Diego Ibarra Sánchez; Indestructibles, d'Alfons Rodríguez; Fade to Black, de Ricard Garcia Vilanova; El cierre legal de Europa, de Santi Palacios; Solos, de José Colón; Con las puras manos, d'Anna Surinyac; Bancografía, de Mikel Ayestaran; i les il·lustracions de Cinta Fosch que han anat acompanyant les publicacions de 5W. Una fotografia de gran tamany de Juan Carlos Tomasi, la imatge icona de 5W estarà situada a l'entrada del Konvent, al costat de les 5 portades de la revista.

La vetllada inaugural es clourà amb un concert de Cat Gabal i Zeda, del segell discogràfic Openthenext.

El festival neix amb la voluntat de parlar sobre el moment actual del periodisme. Tal i com apunten els organitzadors, "necessitem veus clares i mirades serenes que ens situïn en el món i ens expliquin petites i grans històries d'arreu, fent visible allò ocult per interpel·lar-nos davant la desinformació, la manipulació i les injustícies. I això, és la revista 5W".

Prem per veure més contingut per a tu