El Barça escull demà nou president com a cloenda d'una setmana inoblidable en molts sentits. Roger Vinton, pseudònim d'un perfil anònim de les xarxes, analitza el moment present del club i les claus del futur en un llibre de poques pàgines i moltes idees.

La propietat del FC Barcelona és una anomalia en el món del futbol, talment com ho és el Reial Madrid: els socis encara tenen la possibilitat d'escollir qui és el president. En canvi, la resta de primeres espases del futbol continental estan en mans de multimilionaris de diversa índole. Vinton insisteix en el llibre que el model de propietat és un dels principals actius de l'entitat però està amenaçat per un forat econòmic que com a mínim es pot xifrar en 1.500 milions d'euros.

L'autor posa l'èmfasi en la necessitat de preservar els senyals d'identitat que han fet gran el FC Barcelona al llarg de la seva història per garantir que el club no perdi les seves essències i continuï essent en el futur el que és avui en dia. Vinton parla de la propietat, però també d'arrelament al país (catalanitat), la Masia, l'estil de joc i les seccions. Un corpus en perill, segons Vinton, a causa dels mandats consecutius de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.