Segueix-nos a les xarxes socials:

TEATRE

Josep Maria Mestres dirigeix 'Heisenberg' a la Sala Beckett

El muntatge del director calafí estarà en cartell fins l'1 d'agost al teatre barceloní, té la participació de Pep Cruz i Sílvia Bel i tracta sobre la incertesa

Josep Maria Mestres dirigeix 'Heisenberg' a la Sala BeckettSALA BECKETT

El director calafí Josep Maria Mestres estrena l'obra de teatre Heisenberg, de Simon Stephens, a la Sala Beckett de Barcelona, en el marc del Festival Grec. El muntatge interpretat per Pep Cruz i Sílvia Bel se suma a les representacions de Salvació Total Imminent Immediata Terrestre, de Tim Crouch, i Es pronuncia camí, de Mala Companyia, en l'oferta escènica de l'equipament del Poblenou per aquest mes de juliol.

Segons explica el director de la sala, Toni Casares, la Beckett vol continuar sent "un dels espais importants de la ciutat dedicats a la dramatúrgia contemporània", amb tres obres de ficció que "permeten reflexionar sobre la realitat".

Heisenberg, del dramaturg anglès Simon Stephens, és una coproducció de la sala Beckett amb el Festival Grec que es podrà veure fins l'1 d'agost, amb direcció de Josep Maria Mestres. El reconegut director de Calaf apunta que l'obra, d'una forma "falsament senzilla", tracta el concepte de la incertesa "amb una lluminositat absoluta que fa que els espectadors surtin commoguts".

Els dos personatges de Heisenberg són la Clare Burns, una dona de 42 anys, i l'Àlex Priest, un carnisser de 75. Un dia, es troben en una estació de tren de Londres i inicien un joc que canviarà les seves vides.

Del 8 a l'11 de juliol, la companyia Sixto Paz presentarà Salvació Total Imminent Immediata Terrestre i Col·lectiva, basada en el text dramaturg anglès Tim Crouch, dirigida per Pau Roca i protagonitzada Mònica López, Andrew Tarbet i Katrin Vankova.

L'espectacle ha suposat una oportunitat per a Sixto de poder experimentar nous formats, permetent-los crear una experiència parateatral en la qual "cada espectador tindrà un llibre i el llegirà alhora, passant les pàgines tots alhora", indica el director.

Finalment, del 15 al 25 de juliol, La Mala Companyia presentarà Es pronuncia Camí, una obra dirigida per Ramon Simó que segueix la història de quatre joves que, en quedar confinats, decidiran treballar en una adaptació del llibre La pesta, d'Albert Camus, que els farà veure el camí cap a l'inconformisme.

D'altra banda, la Beckett celebra enguany una nova edició de L'Obrador d'Estiu, que se celebrarà del 4 al 30 de juliol i proposa participar en tallers de dramatúrgia i interpretació, i tindrà la presència de figures com Simon Stephens i Àlex Rigola.

El dramaturg surienc Roc Esquius

Fora de la sala, es realitzaran un conjunt de lectures dramatitzades al parc del barri de Poble Nou a Barcelona per donar a conèixer obres breus dels autors que participen en l'Obrador, que tindran com a tema en comú la intel·ligència artificial. Un d'aquests dramaturgs és el surienc Roc Esquius.

Així mateix, s'organitzaran tres lectures amb l'objectiu de donar a conèixer tres mostres de la nova dramatúrgia espanyola amb els textos de Lucía Carballal, Eva Mir i Blanca Doménech, a més de la lectura de les obres resultants de les ajudes que dóna la sala a l'autoria teatral.

Prem per veure més contingut per a tu