La Sala d’Exposicions del Claustre del Museu Comarcal de Manresa inaugurarà aquest divendres (19 h) l’exposició Artistes Manresans de 1931, una mostra que inicialment estava inclosa dins la programació de la Festa de Llum, però que va quedar posposada. La mostra reuneix de nou l’obra de pintors i pintores que el 1931 van exposar a la Segona Exposició d’Artistes Manresans, i representa una continuació de la mostra que es va dur a terme durant la Festa Major d’Estiu sobre la República.

Noranta-un anys després, es tornen a reunir alguns dels noms de l’exposició del 31 (s’hi van presentar 25 artistes, amb un total de 107 obres exposades), com ara Figueras, Basiana, Padró, Noguera o Uró, entre molts altres, amb la intenció de mostrar com era l’ambient artístic manresà durant la Segona República i posar en valor l’obra d’aquests artistes, que va influir i marcar el camí de l’art manresà dels segles XX i XXI.

L’exposició forma part de les tasques de recerca del Museu de Manresa, que ha impulsat un grup de treball per difondre i posar en valor els artistes i el seu paper en la creació artística de la ciutat i del territori. La mostra es podrà visitar fins al 24 d’abril, de dimarts a diumenge, de 10 a 14 h; i dissabte, de 17 a 20 h.