El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles (CLAM) enfila el darrer cap de setmana amb una potent programació cinematogràfica que tindrà el punt àlgid final diumenge a la tarda amb l´acte de clausura, el lliurament de premis al concurs de curtmetratges i llargmetratges i l´homenatge del festival a un dels grans directors del cinema espanyol, Pedro Olea i amb la presència de l´actor Emilio Gutiérrez Caba.

El CLAM va iniciar aquesta segona setmana amb una programació específica més local amb projecció de pel·lícules adreçades a les escoles de primària i secundària Navarcles, continua aquest dijous amb una taula rodona amb el títol "La Fraternitat, una utopia? I la projecció de la pel·lícula "Hablar", del director Joaquim Oristrell , una reflexió sobre la crisi a través d´històries de 20 persones a Madrid. Una pel·lícula que s´ha estrenat fa uns dies al Festival de Màlaga. A la projecció hi assistirà l´actor Dafnis Balduz.

A partir d´aquest aquest divendres es projectaran títols atractius d´aquesta edició del festival -"Camino a la Escuela", "Neruda" "The healing notes" o "Aprendiendo a conducir"-. El festival finalitzarà diumenge amb la projecció de "Nuestro último verano en Escocia", un gran comèdia britànica que, sens dubte, farà passar una molt bona estona las espectadors gràcies a un bon guió i una excel·lent interpretació dels actors.

Dijous, 7 de maig

-Taula rodona "La Fraternitat, una utopia?", amb Ramon Bufí, Jaume Torras i Eduard Casserras. Moderat pel periodista Joan Piqué. 20.00 h.

-HABLAR (Espanya). Dir. Joaquim Oristrell. Un total de 20 històries que giren entorn a la paraula i parlar i que s´entrecreuen al llarg d´un recorregut de 400 metres: des de la madrilenya plaça de Lavapiés fins la Sala Mirador, on queden reflectits els estralls de la crisi. Pantalla oberta. 21.30 h.

Divendres, 8 de maig

-CAMINO A LA ESCUELA (França). Dir. Pascal Plisson. Premi Cesar al millor documental. Narra la historia real i extraordinària de quatre nens, Jackson, Carlitos, Zahira i Samuel, que s´han d´enfrontar diàriament a nombroses dificultats i perills per arribar a l´escola. Pantalla oberta. 20.30 h.

-TI OFFRO DA VERE (Itàlia). Dirigida per Ilaria Gambarelli. Christian deixa Londres i torna a Gènova, la seva ciutat natal, on s´haurà de redescobrir, reinventar-se i sobretot adaptar-se a les realitats de la seva família i els seus amics que eren quelcom diferent del que s´esperava. Llarg a concurs. 20.30 h.

-Concert de música de MAD´ZELLE. (Indi / Folk). Divendres, 8 de maig, a les 21.00 h.

Mad´zelle és el pseudònim artístic de Martina Borrut, barcelonina d´origen i el seu projecte musical individual, gestat entre Paris i Londres. Els temes de Mad´zelle contenen lletres que fan brillar la tristesa dels moments puntals de la vida i són cantats tant en català, francès com anglès essent resultat de la seva pròpia trajectòria vital per París i Londres. Ben coneguda en aquestes ciutats, ha realitzat gires pel Regne Unit, França, Itàlia i Bèlgica. Per altra banda, també ha participat en festivals europeus com el Ladyfest de París, l´Antifolk Fest de Londres o el Sanger´s Stage Show, un escenari itinerant tirat per caballs i alimentat amb energia solar que recorre cada any diversos festivals anglesos.

-SIN BESOS, Dir. Manuel Arija. Espanya-Regne Unit. Curs a concurs. 22.30 h.

-NERUDA. (Chile). Dir. Manuel Basoalto. Recent aproximació de cinema xilè al gran poeta Pablo Neruda, en els seus primers anys com a senador. Pel·lícula inèdita al nostre país. Pantalla oberta. 22.30 h.

Dissabte, 9 de maig

-GUIDA. Dir. Rosana Urbes. Brasil. Curt a concurs. 16.00 h.?

-THE LAST EXECUTIONER (Thailandia). Dirigida per Tom Waller. El film narra la historia real de Chavoret Jaruboon, botxí oficial en Tailàndia des de 1984 fins el 2003, qui durant 19 anys es va encarregar d´executar a 55 presos amb metralladora fins que el país va canviar de mètode d´execució per la injecció letal. Llarg a concurs. 16.00 h. i 19.00 h.

-GRAN FUTURO, Dir. Sergio González Paton. Espanya. Curt a concurs. Curs a concurs. 18.00 h.

-THE HEALING NOTES (LAS NOTAS QUE CURAN) (Espanya). Dirigida per Amparo Mendo. El documental busca explorar els efectes positius de la música clàssica de Bach, Schumann o Haendel en la vida de las persones més castigades, des d´España fins a Palestina. Llarg a concurs. 18.00 h. i 21.00 h.

Cafè tertúlia amb la seva directora Amparo Mendo.

-Reconeixement del CLAM al gran director Pedro Olea, director de pel·lícules com El bosque del lobo (1970), Tormento (1974), Un hombre llamado flor de otoño (1977), Bandera negra (1986), El maestro de esgrima (1992), Más allá del jardin (1996) Morirás en Chafarinas (1995) o Tiempo de tormenta (2003).

Durant l´homenatge es projectarà la seva pel·lícula LA CONSPIRACION. Telefilm centrat en les activitats del general Mola, que van donar lloc al cap militar de juliol del 36 y a la guerra civil espanyola (1936-1939). Els fets passen a Pamplona, on posa en marxa la conspiració militar que desemboca en un missatge radiofònic que anuncia l´aixecament militar.

-DON MIGUEL, Dir. Kote Camacho. Espanya. Curt a concurs. 22.30 h.

-LEARNING TO DRIVE (APRENDIENDO A CONDUCIR). (Estats Units). Dirigida per Isabel Coixet. Mentre el seu matrimoni s´enfonsa, una escriptora decideix treure´s el carnet de conduir. El seu professor d´autoescola és un indi Sij que també té problemes de parella. La penúltima pel·lícula de Coixet, explicant una història de problemes conjugals i interculturalitat en ple Manhattan. Pantalla oberta. 22.30 h.

?

Diumenge, 10 de maig

-GALA DE CLAUSURA i lliurament de premis amb la presència del gran actor espanyol Emilio Gutiérrez Caba

-NUESTRO ULTIMO VERANO EN ESCOCIA. Projecció de la gran comèdia britànica. 19.00 h.