Segueix-nos a les xarxes socials:

Berto Romero i Andreu Buenafuente protagonitzen 'El pregón'

Dos germans que no es poden ni veure es reuneixen per fer el pregó del seu poble natal, en una comèdia de Dani de la Orden

Berto Romero i Andreu Buenafuente protagonitzen 'El pregón'Imatge promocional

En un dels capítols de la notable sèrie de televisió ideada per David Trueba ¿Qué fue de Jorge Sanz?, se´ns situava el protagonista en un remot poble de l´Espanya profunda en el qual hi havia aterrat per tal de dur-hi a terme el pregó de la festa major. Sanz, carregat de deutes, acceptava l´encàrrec tot pensant que seria una cosa tan fàcil com xerrar, cobrar i marxar, però les conseqüències d´aquella estada acabaven en una situació gairebé vodevilesca.

Molt probablement inspirats en aquesta premissa narrativa, els guionistes David Serrano i Diego San José (autors, entre d´altres, de Días de fútbol, No controles o Ocho apellidos vascos) elaboren a El pregón un relat que també té uns personatges vinguts a menys que creuran trobar en el retorn al seu poble natal, per tal de fer-hi el pregó, l´ocasió idònia per embutxacar-se uns diners aparentment fàcils. D´aquesta manera, ens trobem amb els germans Juan i Richi Osorio, enfrontats des de fa temps, i que van jurar que no es veurien mai més les cares. Una quantitat raonable de diners, però, ajudarà a fer una treva a aquestes dues glòries oblidades de la música electrònica dels 90, que han tocat fons. Tot i que el seu grup, Supergalactic, ja va quedar en l´oblit, a Proverzo, el seu poble natal, els consideren una llegenda viva del tecno espanyol. Així, en el moment en què els contracten per ser els pregoners de les festes del poble no s´imaginen els plans secrets, les hordes de fans i les tradicions ancestrals que hi trobaran abans d´intentar cobrar els diners i sortir corrents.

Dirigida per Dani de la Orden (responsable del díptic coral Barcelona, nit d´estiu i Barcelona, nit d´hivern), El pregón té com a element imprescindible per rebentar taquilles la parella protagonista, formada pels còmics i Andreu Buenafuente i el cardoní Berto Romero, els quals, tot i fer anys que treballen plegats en televisió, és la primera vegada que es troben en el terreny cinematogràfic. Complementen el repartiment d´aquesta esbojarrada comèdia l´actriu Belén Cuesta (Tenemos que hablar, Ocho apellidos catalanes) i l´anteriorment citat Jorge Sanz, gairebé sorgit de la seva pròpia sèrie de televisió.

Prem per veure més contingut per a tu