Segueix-nos a les xarxes socials:

Una nit de Halloween que no s'acaba

Els herois de DC viuen la nit més terrorífica en un especial per gaudir més enllà de les dates

Una nit de Halloween que no s'acabaECC Ediciones

Veure l´allau de productes nadalencs que, periòdicament, colga els darrers estocs de Halloween a botigues i grans magatzems és la imatge -diuen- que va inspirar fa dècades Tim Burton per fer Pesadilla antes de Navidad. A casa nostra aquesta allau encara no ha arribat al seu punt àlgid, i abans que aparadors i prestatges s´omplin de pares Nadal, tions i pessebres en escala variable volem destacar una de les novetats en còmic que han arribat aquesta tardor a les llibreries i que té en la terrorífica festa el seu eix central.

Les historietes breus i centrades en una efemèride són una constant de l´univers dels superherois, ja sigui amb motiu del Nadal, la investidura d´un president dels EUA o, com en aquest cas, la celebració de Halloween. En conjunt es tracta de trames breus i senzilles més concebudes per ser un divertiment puntual per a lectors i dibuixants que no pas per tenir un efecte decisiu en l´univers on s´ambienten.

Universo DC: Especial Halloween (ECC Ediciones, 2017) segueix al peu de la lletra aquestes premisses i recull, en un sol volum, cinc conjunts de relats especials editats anteriorment als Estats Units forjats en l´homenatge als grans clàssics de l´horror de sèrie B. Així, per exemple el llibre explora diverses maneres d´unir les petites píndoles com ara els interns del famós i maníac asil Arkham reunits en una cel·la explicant-se històries de por mútuament o una aclucada d´ull als capítols d´Alfred Hitchcock presenta, en l´ús de presentadors que facin de nexe.

Difícilment aquest especial d´especials canviarà el rumb de cap dels lectors que s´hi apropin, però el que ben segur que aconsegueix és oferir una mirada fresca i sense complexos a bona part de les icones de l´editorial ianqui utilitzant pàgines i situacions que tan es poden llegir d´una tirada com en petites dosis per tal d´allargar l´esperit de Halloween durant tot l´any.

Al cap i a la fi, ni tan sols Superman és capaç d´escapar del petit plaer d´unes gotes controlades de terror.

Prem per veure més contingut per a tu