El periodista Lluís Foix recorda i recrea les seves vivències com a corresponsal de 'La Vanguardia' a Londres durant més de set anys a 'Una mirada anglesa', publicat per Columna. L'autor ha assenyalat que "el llibre intenta reviure un periodisme que era d'una altra manera, era diferent i molt ric amb molts matisos". Foix ha explicat que des de les redaccions ningú discutia el que deien els corresponsals i en el seu cas tot el que enviava es publicava. "Ara no té massa sentit tenir una persona destacada a un lloc perquè et doni una interpretació sobre uns fets que" des de les redaccions "es coneixen de forma real", ha indicat.

A 'Una mirada anglesa' Foix fa referències a William Shakespeare, George Bernard Shaw, Winston Churchill i Margaret Thatcher, la insularitat, els cementiris, els paisatges, el Brexit, els lords i els 'hooligans', la monarquia i la Cambra dels Comuns, Oscar Wilde, George Orwell i Sherlock Holmes. També el paper de la premsa anglesa des del 'Financial Times', 'The Times', 'The Guardian', 'The Sun' o el 'Daily Mail'.

Foix ha indicat que en el procés de creació del llibre s'ha produït "una incidència inesperada" com va ser el naixement del moviment del Brexit. De fet, quan l'escrivia va tenir lloc la materialització de la sortida de Gran Bretanya de la Unió Europea. "Això em va descol·locar perquè no m'esperava que els anglesos, que són pràctics, prenguessin aquesta decisió". Ha admès que la seva fascinació pels anglesos "va decaure una mica" perquè no s'ho esperava.

El periodista ha explicat com ha canviat la forma de fer periodisme des d'una corresponsalia. Ha posat com exemple la cobertura per 'La Vanguardia' l'any 74 del cas Watergate. El corresponsal del diari a Nova York deia que Nixon no dimitiria mentre que totes les agències deien el contrari. Pel diari, ha afegit, l'important era publicar què deia el corresponsal. "El corresponsal era la representació de la marca i del país, i tenies una autonomia total", ha assegurat.

Foix ha assenyalat que ningú li discutia i tot el que enviava es publicava. "Ara no té massa sentit tenir una persona destacada a un lloc perquè et doni una interpretació sobre uns fets que" des de les redaccions "es coneixen de forma real".

"El periodisme de gent que anava pel món ha acabat", ha destacat Foix. Ha recordat en aquest sentit la feina del periodista Tomàs Alcoberro. "El que deia era l'important i no se li discutia".