El periodista Jordi Évole visita el programa d'Alberto Chicote com a convidat especial. El xef més famós de la televisió s'enfrontarà aquest dilluns a un dels seus reptes més difícils: una "Masia" situada a Tarragona coberta de brutícia.

Creia haver-lo vist tot però no. Tot i la brutícia, el descontrol i les diferències de parer que s'ha trobat Alberto Chicote al llarg dels programes, al restaurant "La Masia" s'enfronta al més difícil encara: la cuina més greixosa i descuidada que ha vist fins el moment. El periodista Jordi Évole va com a comensal en un dels dies més importants del restaurant.

A partir de les 22,30 a La Sexta, el programa acudeix al rescat d'un restaurant amb la graella de pollastres més terrorífic i brut de la història del programa. A més, la impossible relació entre dos dels seus pilars fonamentals, un pare i una filla, i una situació econòmica insostenible fan de La Masia un restaurant a la vora del fracàs, malgrat les seves enormes possibilitats.

Enclavada en un bonic poble de Tarragona i en un atractiu edifici històric del segle XVIII, "La Masia" és un restaurant familiar obert fa poc més de 3 anys per en Pep, que exerceix de cuiner, i la seva filla Judith, que treballa com a responsable i encarregada del local.

Dues personalitats completament contraposades que viuen el dia a dia amb autèntica angoixa i que amb prou feines poden conviure sense desacreditar i cridar a cada moment. Ella és meticulosa, ordenada i neta. Ell és tot el contrari, descuidat, brut i amb un aspecte molt poc professional. A més, compten amb la desinteressada ajuda de la germana de Judith i de la seva mare que, tot i estar ja divorciada d'en Pep, va diàriament al restaurant per donar un cop mà.

Per fora "La Masia" és un lloc bonic i bucòlic. Però dins és l'infern: brutícia, desordre, taques i la graella de pollastres més greixosa i colpidora de tots hagi vist Chicote. A més, l'enfrontament pare - filla, la mala conservació dels aliments i una falta de previsió alarmant fan que el restaurant no es sostingui. Alberto Chicote vol trobar l'arrel del problema però no li resultarà senzill.

Aparentment, la raó de tots els mals se centra en la cuina, regne d'un desastrós Pep. Culpa seva són les lamentables condicions d'higiene del local, l'enorme capa de greix de la graella de pollastres i la desídia en l'elaboració dels plats.

A la cuina sembla un home adormit, anul·lat, sense capacitat de reacció. No imprimeix al seu menú cap tipus d'afecte i més de tenir-ho tot desordenat, fuma mentre cuina, no atén a les ordres de la seva filla i ha perdut tota la il·lusió. Això provoca la contínua desmotivació de Judith, que està veient com el seu somni es trenca en trossos.

No obstant això, el xef Chicote descobrirà que l'únic responsable de la desfeta de "La Masia" no és només d'en Pep. Les condicions higièniques del restaurant no tenen excusa, però Judith també té alguna cosa a veure en el mal funcionament del local. Malgrat el seu caràcter minuciós i ordenat, Judith no és capaç de controlar les compres de producte, organitzar les provisions i fer les comandes de forma raonada.

D'aquesta manera, gairebé mai tenen els plats de la carta i la clientela surt insatisfeta perquè la cuina tradicional catalana que suposadament es troba en "La Masia" no és tal. Alberto Chicote té una dura tasca per davant si vol fer del restaurant un lloc amb encant que combini tradició, gastronomia de qualitat i bellesa.