Segueix-nos a les xarxes socials:

'La noia de Chicago', dimecres, al '60 minuts'

El reportatge explica la història d'Ala', una jove siriana que col·labora en la revolució per tombar el règim d'Al-Assad

'La noia de Chicago', dimecres, al '60 minuts'TV3

"60 minuts", el programa de reportatges del 33 que cada dimecres emet alguns dels millors treballs periodístics produïts arreu del món sobre temes d´actualitat i de reflexió social, estrena dimecres 3 de desembre, a les 23.35, "La noia de Chicago"

El documental explica la història d´Ala´a, una jove siriana de Chicago que col·labora amb la revolució per tombar el règim del dictador sirià Bashar al-Assad. Amb un ordinador portàtil i les eines que proporciona l´era tecnològica, des de la seva habitació es dedica a organitzar manifestacions i coordinar l´activisme que té lloc a Síria. Però quan alguns dels amics d´allà moren en la lluita, decideix que no n´hi ha prou amb el que fa i que s´hi ha d´implicar més.

Des del seu dormitori d´infància, als suburbis de Chicago, l´Ala´a, una adolescent nord-americana de 19 anys, utilitza les xarxes socials per coordinar la revolució a Síria. Armada amb Facebook, Twitter, Skype i telèfons amb càmera, ajuda la seva xarxa social "sobre el terreny" a Síria a mostrar al món les atrocitats contra els drets humans comeses pel dictador Bashar al-Assad. A mesura que la revolució continua, cadascun dels membres de la xarxa han de decidir quina és la manera més eficaç de lluitar contra un dictador: si amb els mitjans de comunicació social o amb els fusells AK-47. L´Ala´a ho té clar: "No em rendiré mai", diu.

"La noia de Chicago" està escrit, produït i dirigit per Joe Piscatella.

Entre altres premis, va ser elegit pel jurat de l´IDFA com a millor film juvenil; Selecció Oficial Festival Internacional de Cinema de Seattle.

Prem per veure més contingut per a tu