Antonio Díaz ha passat de ser el nen que es tancava a la seva habitació a practicar màgia, a convertir-se en un dels il·lusionistes amb més popularitat. El gran públic el coneix sota el sobrenom de "El Mago Pop", nom amb què va saltar a la televisió fa dos anys.

Des d'aquell moment, la seva carrera no ha parat de créixer a passos de gegant i ha estat elogiat per personalitats com Stephen Hawking o Antonio Banderas. Ara, triomfa amb el seu espectacle "La gran il·lusió" i torna a Discovery Max amb un nou format en el qual passarà 48 hores al costat de Jorge Lorenzo i els germans Roca. El mag haurà d'anar improvisant jocs per adaptar-los a la vida diària d'aquests personatges. Darrere d'aquest rostre televisiu s'amaga un noi tímid però molt entregat al seu treball, al do de fer somriure a la gent mitjançant la il·lusió.

Què trobarem en aquest nou programa?

El nou format consisteix en que passaré 48 hores amb algú a qui admiro per la seva professió i per com la realitza. En aquest cas amb Jorge Lorenzo i els germans Roca. El desafiament és estar 48 hores amb ells intentant sorprendre'ls en el seu dia a dia. Fer màgia amb objectes que per a ells són quotidians, en el cas dels Roca amb aliments i coberts, i en el cas de Jorge amb motos i eines.

Has triat tu als personatges?

Sí, al costat de El Terrat i Discovery vam fer una llista de gent que ens agradaria, Jorge Lorenzo i els germans Roca van ser dels primers que vam pensar per començar. Per calendari podien i estaven interessats.

Aquest programa implica molta improvisació, Com t'has preparat?

Molta improvisació i molta feina. En l'anterior temporada viatjava pel món i feia jocs de màgia del meu repertori, aquí tots els jocs són nous i estan pensats per a ells. Aquest ha estat el primer gran repte, pensar jocs de màgia amb objectes amb els que jo no acostumo a treballar. El segon repte és que el seu dia a dia és d'una manera i no sé on estarem ni què ens trobarem. Vaig darrere d'ells i intento sorprendre'ls en cada moment.

Després de 48 hores convivint amb Jorge Lorenzo i els germans Roca, Què t'ha sorprès de cada un d'ells?

De Jorge Lorenzo, la seva relació amb el temps. M'ha encantat. Per a ell un segon és molt, li pot suposar guanyar o quedar tercer. Aquesta obsessió pel temps la porta en el seu dia a dia i li dóna molta importància, és una persona molt perfeccionista i perseverant. En el cas dels Roca m'encanta la seva manera de gestionar l'estrès, són unes persones amb un nivell d'autoexigència al·lucinant. M'ha sorprès que ni s'asseuen per menjar per com van d'enfeinats tot el dia.

Amb quins altres personatges t'agradaria passar 48 hores?

M'agradaria passar 48 hores amb Scarlett Johansson, seria molt divertit i se m'ocorren molts jocs que fer-li.

Tenies ganes de tornar a la televisió?

Tenia ganes, però no fa tant que vam acabar. En televisió, els temps semblen molt llargs, però per a mi que vinc del teatre estar tres mesos sense gravar em sembla fantàstic per agafar aire i poder treballar.

En qüestió de dos anys la teva popularitat ha augmentat notablement, Com has viscut aquest canvi?

M'ha canviat molt la vida. Des de fa deu anys faig un espectacle de màgia en teatres i m'ha anat bé, hem viatjat molt. És veritat que sempre ha estat en teatres amb un aforament determinat. Gràcies a la televisió he arribat als teatres més importants del món i omplint durant mesos i mesos.

Com portes la fama que t'ha portat la televisió?

Bé perquè visc per la meva feina. Sóc molt obsessiu i m'encanta el que faig. Tenir l'oportunitat de fer espectacles grans i treballar amb més gent em satisfà molt. És molt poca la gent que em para o em reconeix i els que vénen a fer-se una foto no és una molèstia. En el meu cas és una fama molt relativa, em coneix certa gent.

Quan personalitats com Stephen Hawking o Antonio Banderas et elogien, costa mantenir els peus a terra?

M'omple de satisfacció quan és gent a qui admiro tant, que són referents mundials per a mi. En el cas d'Antonio és una metàfora que els somnis es compleixen, un home que neix a Màlaga i arriba a Hollywood. En la seva època era l'actor hispà més conegut del món, és increïble el que va aconseguir. Stephen Hawking és llegenda viva, una de les ments més intel·ligents del món. Que sàpiguen qui sóc ja em sembla moltíssim i si a sobre els agrada el que faig és massa.

Per què algú que estudia art dramàtic acaba sent mag?

Perquè en realitat era algú que volia ser mag i vaig estudiar art dramàtic per agafar eines i emportar-me-les al camp de la màgia. Sóc una persona extraordinàriament tímida però a l'escenari no se'm nota perquè he treballat molt. La meva major virtut és la meva relació amb els objectes, no tot el que té a veure amb l'actuació, això ho he treballat més.

Has superat la teva timidesa?

En escena sí, quan estic actuant em sento molt bé. En la meva vida privada ser tímid no és alguna cosa que vulgui superar perquè és una cosa que em defineix.

Quan vas saber que volies ser mag?

Des de nen, mai ho he dubtat. No vaig tenir un dia a l'estil 'Concha Velasco' de dir "mama vull ser artista". De nen feia màgia i mai ho vaig deixar, si als deu anys li haguessis preguntat als meus pares què seria de gran t'haguessin dit que mag, segur.

A aquesta edat hi ha pocs nens que vulguin ser mags, Com vas viure la infància?

De nen, ser mag era el meu secret perquè era molt tímid i tenia pànic a que em demanessin fer un truc. La màgia era de la meva habitació cap a dins, només li feia jocs de màgia a la meva família.

Et veuries exercint com a actor?

No, és una cosa que no em faria feliç. M'encanta l'ofici però cada un coneix les seves virtuts i els seus defectes. La meva virtut en la màgia no és que sigui un gran intèrpret, però sí que crec que pugui ser un gran mag.

Alguna vegada has utilitzat la màgia per lligar?

He de confessar que en l'adolescència feia servir la màgia per lligar. Era la meva arma secreta (riu), la utilitzava alguna vegada per treure un somriure.

Funciona?

No funciona malament (riu).

Quan no estàs treballant, què t'agrada fer?

Escoltar música, anar a concerts, veure pel·lícules i viatjar.

Darrere de El Mago Pop, com és el veritable Antonio Díaz?

Sóc algú molt obsessiu amb el treball i gaudeixo molt de convertir els somnis en plans. M'agrada pensar que res és impossible, somiar alguna cosa en veu alta i pensar com aconseguir-ho.

Quina és la teva meta?

Ser un gran mag. Si algun dia li preguntes a un nen al Japó pel seu mag favorit, que em digui a mi. Això m'agradaria.

Quins projectes tens?

Començo el programa i després de l'estiu gravarem algun programa més. L'any que ve estaré a Madrid amb "La gran il·lusión".

No tens temps per fer vacances?

Fa temps que no tinc vacances. Les trobo a faltar i últimament les necessito, però he d'aprofitar el moment i treballar molt. Quan tinc un matí lliure no surto del llit. També gaudeixo molt del contacte familiar i de veure pel·lícules a casa, cosa que faria moltíssim si pogués.

Com viu la família que aquell nen que s'amagava a la seva habitació per fer màgia ara visqui d'això?

Els meus pares són grans i estan jubilats, ho estan gaudint molt. Vénen al teatre moltíssim, m'han vist cent vegades en l'últim any. Es fan fotos a les façanes dels teatres.