Ja es coneixen les nominacions de la 74a edició dels Globus d'Or i sens dubte una de les categories més apassionants serà la de «Millor sèrie dramàtica» ja que tres de les millors sèries de l'any, West-world, Juego de tronos i Stranger Things, estan nominades, segons va anunciar ahir l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood. Sens dubte es tracta de tres sèries extraordinàries que hauran de competir amb The Crown i This is Us, les altres dues nominades.

Tot i això, la sèrie que lidera els Globus d'Or és The People v. OJ Simpson, el gran èxit de crítica i d'audiència als Estats Units, que està nominada en cinc catagories i on el principal rival serà The Night Manager, amb quatre candidatures.

The People v. OJ Simpson, que ja va aconseguir nou premis Emmy, inclòs el de millor minisèrie, gira entorn del judici per assassinat de l'exjugador de futbol americà OJ Simpson, un relat basat en el llibre de Jeffrey Toobin The Run of His Life: The People v. OJ Simpson.

Les altres sèries amb més nominacions són la comèdia Black-ish, els drames The Crown, This Is Us i Westworld, i la minisèrie The Night Of, amb tres nominacions cada una.

Les candidates a millor sèrie de comèdia són Atlanta, Blackish, Mozart in the Jungle, Transparent i Veep. Finalment, en el camp de millor minisèrie o pel·lícula per a televisió, les nominades són American Crime, The Dresser, The Night Manager, The Night Of i The People v. O.J. Simpson.

La 74a edició dels Globus d'Or, que serà presentada per Jimmy Fallon, tindrà lloc el proper 8 de gener a l'hotel Beverly Hilton, una gala en la qual Meryl Streep, gua-nyadora de vuit d'aquests guardons, rebrà el premi Cecil B. DeMille en reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica.

Per altra banda, la sèrie Juego de tronos, de la qual una part de la sisena temporada es va gravar a la ciutat de Girona, va ser la gran triomfadora diumenge als premis Critics Choice Awards. La mítica sèrie va ser guardonada com a millor sèrie de drama.