Segueix-nos a les xarxes socials:

«Sense ficció» viatja per la història de les lluites socials

El documental analitza els moviments reivindicatius a Catalunya els últims 50 anys

«Sense ficció» viatja per la història de les lluites socialsCCMA

El programa Sense ficció estrena aquesta nit (21.55 h, TV3) el documental En lluita, un recor-regut per les lluites socials que hi ha hagut a Catalunya durant la democràcia. Dirigit per Pere Llibre i Eloi Vila, aquest documental és una producció de Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Funky Monkey.

En lluita analitza els moviments socials que hi ha hagut a Catalunya en els últims 40 i 50 anys, des del final del règim franquista fins avui. Ho fa a través de les històries de cinc protagonistes que han viscut les lluites veïnals, la lluita per la identitat, la lluita per la pau i l'esclat social dels últims anys.

Aquest viatge al passat i al present de la mobilització ciutadana a Catalunya també inclou les reflexions d'una quinzena més de testimonis que participen o han participat activament en la lluita obrera, l'ecologista, la feminista, la lluita pels drets humans o pels drets socials, entre d'altres, i representen l'extens moviment associatiu.

Alguns fets que es rememoren són la Marxa per la Llibertat l'any 1976; el segrest d'autobusos al barri de Pomar de Badalona el 1985; el paper dels insubmisos en la lluita per la pau; i la transformació personal d'una activista de la PAH arran del moviment 15-M.

Prem per veure més contingut per a tu