Segueix-nos a les xarxes socials:

La controvertida gestió de «L'illa dels bous», a «Sense ficció»

L'espai de TV3 estrena un documental sobre els animals que malviuen a prop de Tortosa

Aquesta nit, a les 22.05 h, el programa Sense ficció de TV3 estrena L'illa dels bous, una producció de Filmsnòmades en coproducció amb TV3, escrita i dirigida per Guillermo Barberà. El documental analitza la controvèrsia que genera des de fa temps el futur i el benestar d'una rajada de bous salvatges que viu a la coneguda «illa dels bous», a prop de Tortosa, des de fa gairebé tres dècades. Es tracta de Vinallop, una illa de poques hectàrees enmig del riu Ebre, desconeguda fins i tot per molts habitants de les Terres de l'Ebre.

Després d'uns quants anys de sequera i falta d'aliments van aparèixer alguns bous morts a l'illa. La notícia va saltar als mitjans de comunicació i la societat civil es va mobilitzar. D'una banda, l'associació animalista Plataforma Alternativa a la Festa Taurina Terres de l'Ebre (AFTTE), a la qual pertanyen les germanes bessones Capafons. I de l'altra, un grup d'emboladors d'Amposta. Voluntaris dels dos grups han estat alimentant els bous i vetllant pel seu benestar.

El documental analitza tots els elements que conté la controvèrsia, que es barregen en un període emmarcat per les festes locals i la incertesa de què passarà amb el ramat. Sobretot des que a principi de l'any passat la Generalitat de Catalunya va decidir contractar un ramader de la zona perquè s'encarregués de la gestió dels animals de l'illa.

Prem per veure més contingut per a tu