Segueix-nos a les xarxes socials:

Hope, l'amor quan la vida s'escola

Bages Centre estrena la noruega «Hope», triada per representar el seu país en la cursa pels Oscars

Hope, l'amor quan la vida s'escolaimatge promocional

Què passa amb l'amor quan a una dona de mitjana edat li pronostiquen tres mesos de vida? Anja (43) i Tomas (59) viuen en família al costat dels seus fills biològics i fillastres, però durant anys, la parella s'ha distanciat. Quan Anja rep el diagnòstic de càncer cerebral terminal el dia abans de Nadal, la seva vida es trenca. Però aturar-se i analitzar la seva relació de parella els serveix per redescobrir el seu amor i agafar-se a l'última taula de salvació que els ofereix la medicina. És l'argument de Hope, el segon llargmetratge de la directora i guionista noruega Maria Sødahl, que torna a la pantalla gran amb una celebrada història d'amor basada en la seva pròpia història personal que interpreten Andrea Bræin Hovig i Stellan Skarsgård (Rompiendo las olas, Melancolía, Chernobyl)

Hope representarà a Noruega en la cursa per una nominació als Oscars a la millor pel·lícula internacional. El film es va presentar i estrenar el 2019 al festival de Toronto i, posteriorment, a la secció Panorama de la Berlinale, on va rebre l'aplaudiment unànime de la premsa internacional i va obtenir el premi Europa Cinemas Label. Hovig i Sødahl van estar nominades per Hope en la darrera edició dels Premis del Cine Europeu.

Skarsgard, que compleix 70 anys al juny d'aquest any, roda ara mateix a Londres Andor la preqüela de Roge One. L'actor fa 30 anys que coneix la directora i el seu marit, Hans Petter Moland, amb el qual ha treballat en sis pel·lícules: «som amics i estava familiarizat amb el que havia passat. Quan la Maria em va trucar i em va dir el que volia fer em va semblar una idea meravellosa tot i que vaig pensar que no feien falta més pel·lícules sobre el càncer. A més, era molt personal però em va enviar un parell de pàgines i vaig veure que hi havia humor i que, sobretot, era molt humana i una gran història d'amor». Per a Skarsgard el seu personatge és «com jo i com el marit de Maria, i com moltes dones i homes amb feines interessants que acabem fent-les passar al davant de la nostra vida i de les nostres relacions. Fer funcionar una família de sis fills i les carreres dels pares és genial però arriba un noment en què hem de mirar al nostre voltant amb uns altres ulls. I sense la malaltia, aquesta parella no s'hagués mirat d'una altra manera».

Prem per veure més contingut per a tu